Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Areaal daalde met 1,5%

Aantal Italiaanse bio-bedrijven in 2011 met 1,3% gestegen

In Italië werkten in 2011 in totaal 48.269 bedrijven volgens de biologische richtlijnen. Dit rapporteert Oneco. Daarvan was 37.905 producent, 6.165 verwerkers (met inbegrip van bedrijven die in de retail actief zijn) en 3.906 waren zowel producent als verwerker. Er waren 63 importeurs actief en 230 van deze importeurs produceerden of verwerkten ook bio-producten.

Vergeleken met de gegevens van 2010 betekent dit een stijging van 1,3 procent van het aantal bedrijven die actief zijn in de sector. Dit blijkt uit deze publicatie van SINAB. De analyses van SINAB zijn gebaseerd op gegeven van het Italiaanse ministerie van Landbouw, voedsel en bosbeheer. Zij verkrijgen de gegevens op hun beurt van de diverse Italiaanse controle-instanties.


Het bio-areaal in Italië (in omschakeling of al omgeschakeld) bedroeg in totaal 1.096.889 hectare. Dit betekent een daling van ongeveer 1,5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het merendeel van het bio-areaal was gewijd aan graanteelt, weiland en de teelt van olijven. Net als in de voorgaande jaren waren de meeste bedrijven gevestigd in Sicilië en Calabrië. De meeste verwerkers waren te vinden in Emilia-Romagna, Lombardije en Veneto.

Bron: Oneco via Organic-Market.Info
Publicatiedatum: