Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Peter Abma: "Nu al afspraken maken is cruciaal voor ons"

Organic Fruit & Vegetables wil volume in bio-citrus verdubbelen

Het overzeese citrusseizoen is eigenlijk nog maar een paar weken aan de gang, toch is Peter Abma van Organic Fruit & Vegetables B.V nu al druk met het aankomende Europees citrusseizoen. "Toegegeven... geen makkelijk seizoen, maar ook het aankomende seizoen vanuit Europa is dichterbij dan we denken. Dat heeft dus net zo veel aandacht nodig", aldus Peter.



"Het vorige seizoen hebben wij serieuze volumes sinaasappelen, citroenen en grapefruits verhandeld. De planning is om dat het aankomende seizoen te verdubbelen. Enerzijds door met nieuwe klanten te werken en anderzijds door het volume bij bestaande klanten te verhogen. Gezien de stijging van het voorgaande jaar moet dat mogelijk zijn en het plan hoe het te doen klopt ook gewoon", zegt Peter.


Peter (links) druk in overleg

De verwachte volumes van citrus uit Griekenland zijn ook flink hoger. Er is een behoorlijk areaal bijgekomen wat allemaal de markt in moet. Organic Fruit & Vegetables B.V. maakt daar nu al afspraken over om het prijsniveau niet onder druk te zetten en de telers naar behoren te belonen. "Nu al afspraken maken is cruciaal voor ons om een goed Europees citrusseizoen te garanderen", weten Erik en Peter. En dan combineer je de zaken met het aangename. "Want wat is er leuker dan een zakelijk gesprek te voeren op een terras, tijdens een lunch, van een Grieks havenstadje in juli? De beschikbaarheid is de afgelopen week veilig gesteld en ook qua afzet zullen wij dit seizoen sneller onze afspraken proberen te maken met onze klanten om vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen."



"In ieder geval kunnen we vaststellen dat wij het aankomende seizoen weer het vertrouwde adres zijn voor het Griekse biologisch geteelde fruit."

Voor meer informatie:

Peter Abma
Organic Fruits & Vegetables
0174 291 601
06 39456050
[email protected]
www.organicfruit.nl
Publicatiedatum: