Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kaasmakerij Henri Willig wint twee International Cheese Awards

Kaasmakerij Henri Willig heeft goud en zilver gewonnen tijdens de International Cheese Awards op 24 en 25 juli jongstleden in Nantwich, Engeland.

Het panel van de jaarlijkse kaas show bestond uit 156 juryleden. De jury selecteerde de beste kazen uit meer dan 3.900 inzendingen uit 27 landen onderverdeeld in diverse categorie├źn.Met de biologische koekaas met groene pesto werd een gouden award behaald en met de biologische geitenkaas met fenegriek een zilveren award. Hiermee domineerde Kaasmakerij Henri Willig de categorie 'Beste biologische kaas buiten Engeland'. De prijzen zijn het resultaat van een samenvoeging van hoge kwaliteitsmelk van Nederlandse biologische boeren en de vakkennis en inzet van de kaasmakers.De jury was zeer te spreken over de groene pesto qua smaak en presentatie. De kaas werd omschreven als zacht, kruidig, fris en mooi groen. De geitenkaas fenegriek won de tweede prijs vanwege zijn unieke combinatie van de smaak van milde, romige geitenkaas en de fijne, nootachtige smaak van fenegriek.

De kazen zijn onder Polderkaas Biologisch verkrijgbaar in het retailkanaal en onder Hooidammer in de natuurvoedingswinkels.
Publicatiedatum: