Kaasmakerij Henri Willig heeft goud en zilver gewonnen tijdens de International Cheese Awards op 24 en 25 juli jongstleden in Nantwich, Engeland.
Het panel van de jaarlijkse kaas show bestond uit 156 juryleden. De jury selecteerde de beste kazen uit meer dan 3.900 inzendingen uit 27 landen onderverdeeld in diverse categorieën.
Met de biologische koekaas met groene pesto werd een gouden award behaald en met de biologische geitenkaas met fenegriek een zilveren award. Hiermee domineerde Kaasmakerij Henri Willig de categorie 'Beste biologische kaas buiten Engeland'. De prijzen zijn het resultaat van een samenvoeging van hoge kwaliteitsmelk van Nederlandse biologische boeren en de vakkennis en inzet van de kaasmakers.
De jury was zeer te spreken over de groene pesto qua smaak en presentatie. De kaas werd omschreven als zacht, kruidig, fris en mooi groen. De geitenkaas fenegriek won de tweede prijs vanwege zijn unieke combinatie van de smaak van milde, romige geitenkaas en de fijne, nootachtige smaak van fenegriek.
De kazen zijn onder Polderkaas Biologisch verkrijgbaar in het retailkanaal en onder Hooidammer in de natuurvoedingswinkels.

Abonneren
Vacatures
- Rozenplanner
- Ervaren Internationaal Salesmanager
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
- HAK zet in op 100% biologische productie
- Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- "Regeneratieve landbouw is keiharde greenwashing door multinationals"
- Verdienmodellen en de wereld op z'n kop
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-31 VS: Het is de vraag of Danone biologische melk blijft leveren
- 2023-01-31 Biologische melkprijs FrieslandCampina €1,50 omlaag
- 2023-01-31 Voorstel AWP: lagere waterschapsbelasting voor biologische boeren
- 2023-01-30 Hein Schumacher treedt af als CEO van FrieslandCampina
- 2023-01-30 Provincies weten van duizenden veehouders niet of ze juiste stikstofvergunning hebben
- 2023-01-30 Arla-melkprijs daalt in februari met 3 eurocent
- 2023-01-27 Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
- 2023-01-27 "Bioboer zijn is leuker en de mensen appreciëren je werk"
- 2023-01-27 Welke taal spreken koeien?
- 2023-01-26 "Biologische landbouw en weidebeheer kunnen het klimaat helpen"
- 2023-01-24 Melkveehouders gezocht voor onderzoek naar effect van kruidenrijk grasland
- 2023-01-20 Lidl wint met Biologische 3 sterren Beter Leven kaas de Bioproductverkiezing 2023
- 2023-01-18 Insecten als duurzaam veevoer: reëel alternatief?
- 2023-01-18 Koeien en Kansen-boeren moeten veel ballen in de lucht houden
- 2023-01-18 Resultaat biologisch landbouwbedrijf hoger dan gangbaar bedrijf
- 2023-01-17 Nieuwe kazen van Bastiaansen: Chimichurri en Geitenkaas met tuinkruiden
- 2023-01-16 Nieuwe interactieve PDF & Podcast-serie: 'Omschakelen naar biologische melkveehouderij'
- 2023-01-12 "Ik heb deze grond lief"
- 2023-01-12 Biologische melkveehouderij kan goed bijdragen aan het realiseren van de NPLG-doelen
- 2023-01-10 Peter Oosterhof in de race voor plaatselijke ondernemersprijs