Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boergondisch feestmaal bij Hoeve Biesland: 25 en 26 augustus

Onder de naam 'Boergondisch feestmaal' start de zesde editie van de landelijke campagne om mensen op culinaire en educatieve wijze kennis te laten maken met biologisch eten uit eigen ommeland. Bewoners uit Zuid-Holland en natuurlijk ook daarbuiten, kunnen op zaterdag 25 augustus en zondag 26 augustus een avond lang genieten van een Boergondisch feestmaal bij biologische veehouderij Hoeve Biesland in Delfgauw.

In de maanden mei tot en met november verzorgen 33 biologische boeren in verschillende streken van Nederland een buitengewoon culinair onthaal in de tuinderij, de stal of wei of in de boerenschuur. Chef-koks koken speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder drie- of viergangenmenu met de dagverse biologische oogst van de streek. Het verhaal over de biologische landbouw maakt onderdeel uit van het programma. Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van biologische boeren, Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra.


Boergondisch feestmaal

De deel van de sfeervolle stal van Hoeve Biesland biedt ruimte voor rijkgedekte lange tafels met naast de gasten de tevreden herkauwende koeien. Chef-kok Sjaak Borsboom van Biesland Kookt! bereidt een bijzonder driegangendiner. Veehouder Jan Duijndam geeft een rondleiding over erf en velden, en vertelt over zijn ervaringen met de biologische landbouw. Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus 2012 zijn bezoekers van harte welkom bij Hoeve Biesland.

Met wel 130 melkkoeien op 100 hectare, waarvan 90 in gebruik voor de landbouw, is Hoeve Biesland flink groot geworden. Met al die koeien beheren Jan en Mieke Duijndam een uniek gebied, waar wandelaars en weidevogels gezamenlijk van profiteren. Biologisch produceren ging Jan Duijndam nog niet ver genoeg, hij zette nog een stap richting natuurgericht werken: Boeren voor Natuur. Dat betekent dat Hoeve Biesland 10% van de grond gebruikt voor fraaie landschapselementen. En dat er geen ruwvoer, krachtvoer of mest meer van buiten het bedrijf worden aangevoerd. Een volledig gesloten kringloop dus. Zoveel aandacht voor de natuur levert wel een lagere productie op. De boer wordt daarvoor gecompenseerd uit het rendement van een landschapsfonds. En geholpen bij het onderhoud van de vele vlechtheggen, rijen knotwilgen en vruchtbare hazelaars door de Vrienden van Biesland.

Voor het natuurgericht boeren houden Jan en Mieke Duijndam sterke en vitale koeien: het grote, van oorsprong Duitse ras Fleckvieh. Het vee krijgt rustig de tijd om te groeien. Dat geeft mals en rijk gemarmerd vlees met een goede smaak. Het vlees in ook te koop bij Hoeve Biesland. Bezoekers kunnen dat zelf zien tijdens het Boergondische Feestmaal in de ruime stal van de boerderij.

Data en tijden

Boergondisch feestmaal Hoeve Biesland: 25 en 26 augustus. Kosten 50 euro inclusief welkomstdrankje en rondleiding door de boer, exclusief overige drankjes. Reserveren is een vereiste en kan via www.vaneigenerf.nl.

Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van de biologische boeren, Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra. Het Boergondisch feestmaal is gericht op duurzaam consumeren, het vergroten van bewustzijn over de oorsprong van voeding en het verbinden van 'smaak, authenticiteit en regionaliteit' met producten van de biologische boer(in) uit eigen regio. Alle informatie over het Boergondisch feestmaal, de boerderijen en de reserveringsmogelijkheden zijn te vinden op www.vaneigenerf.nl.

Ruim 5000 mensen waren de afgelopen vijf jaren op verschillende boerderijen door heel Nederland te gast, kregen een rondleiding van de biologische boer en schoven aan voor een rijk gedekte oogsttafel. Ook bedrijven boekten een Boergondisch feestmaal als exclusief arrangement voor een jubilaris, afscheid of juist om een speciale groep klanten te fĂȘteren.
Publicatiedatum: