Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bezorgdheid bij Australische bio-telers over mogelijke benzeenbesmetting

Biologische telers in Australiƫ controleren hun plantages en papierwerk momenteel extra grondig. Dit nadat in een reportage op ABC-TV (uitgezonden op 18 juli) gemeld is dat er petrochemische benzeen in een biologisch gecertificeerd voedingssupplement gevonden is.

De fabrikant, Nutri-Techt Solutions aan de Sunshine Coast van Queensland, zegt dat het ongerust is en zelf ook onderzoek doet op het product. Ook wordt een ander product onderzocht, waar mogelijk synthetisch nitraat in aanwezig is. Beide producten zijn inmiddels van de lijst met toegestane producten gehaald.

Andre Leu, van de Organic Federation of Australia, zegt dat de telers hun bio-certificering zouden kunnen verliezen als er een residu in de bodem gevonden wordt.

"Er overheerst opperste teleurstelling binnen onze hele federatie, omdat de certificering voor ons erg belangrijk is om de integriteit van biologische producten te garanderen. We willen de consumenten kunnen garanderen dat het hier om echte biologische producten gaat."

Leu geeft aan dat de federatie contact heeft opgenomen met de federale regering om een externe audit te laten uitvoeren.

Klik hier om de uitzending te bekijken.

Bron: ABC Rural
Publicatiedatum: