Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wie het nog niet kent, moet mij echt bellen"

Liquid for Life van AT Healthproducts populair bij telers en veehouders

Tholen - Eén van de succesvolle producten van AT Healthproducts is Liquid for Life. Jan ten Kleij: "Eigenlijk is het heel simpel. Door de basismicro-organismen EM-1 treedt Liquid for Life in de bodem of in veevoer op als 'politieagent'. Het voorkomt dat niet gewenste micro-organismen zich ontwikkelen en het zorgt voor een gezonde balans."


Praktijk

Om het praktisch te maken heeft Jan twee voorbeelden. In de kwekerij van Eef Stel wordt Liquid for Life al twee jaar succesvol toegepast. En dat wordt opgemerkt in de keuken van topkok Johnny Boer. "De tomaten van Eef smaakten al erg lekker, maar de bodemflora in de volle grond is door de inzet van Liquid for Life nog beter geworden en dat heeft een positief effect op de smaak. Daarbij zie je in het algemeen in de tomatenteelt de veel voorkomende fusarium-schimmel uitstekend bestreden wordt met Liquid for Life."

Ook in de (pluim)veeteelt wordt Liquid for Life steeds vaker toegepast. Jan claimt dat de beruchte e.coli-besmetting bij pluimvee effectief bestreden kan worden met Liquid for Life. "Wanneer een pluimveehouder Liquid for Life verdund toevoegt aan het drinkwater van de kippen heeft men de ziekte in de meeste gevallen binnen drie dagen onder controle."


Voedingswaarde

De voedingswaarde van veevoer gaat met sprongen vooruit door Liquid for Life toe te passen. Dat zien we in het tweede voorbeeld dat Jan aandraagt. "De Traditional Herefords van Hof te Boekelo eten gras dat beneveld is met Liquid for Life. Op het landgoed hadden ze een stuk schrale grond, waar maar weinig wilde groeien. Ik heb ze geadviseerd om veldbonen in te zaaien. Deze vlinderbloemigen zorgen voor een hoger stikstof gehalte in de bodem en daardoor meer grasgroei. Het gemaaide gras is vervolgens beneveld met Liquid for Life, voordat het in balen geperst werd. De opslagplaats leek wel een jeneverstokerij. De geur van suiker kwam je tegemoet."

Het veevoer bleek uiteindelijk door de toepassing van de basisorganisme EM-1 in Liquid for Life veel meer eiwitten en aminozuren te bevatten. "De voedingswaarde is zo omhoog gegaan dat ze bij Hof te Boekelo - als ik het me goed herinner - ruim 25 balen hooi over hadden. Die hebben ze kunnen verkopen. Je begrijpt dat ze deze methode dit jaar weer toegepast hebben."


De Traditional Herefords op Hof te Boekelo

Jan merkt dat de belangstelling voor zijn producten de laatste jaren flink is toegenomen. "Veel veehouders en telers hebben Liquid for Life ontdekt. Wie het nog niet kent, moet mij echt bellen. Ik leg graag uit wat Liquid for Life voor hen kan betekenen."

In het onderstaande filmpje vertelt Jan over Liquid for Life. In de video is ook de toepassing bij Eef Stel en op Hof te Boekelo te zien.Voor meer informatie:

Jan ten Kleij
AT-Healthproducts
0572 372930
[email protected]
www.at-healthproducts.com/nl/producten