Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colorado: rechter verbiedt gebruik anti-muggenmiddel nabij bio-boerderij

Een rechter in Colorado heeft bepaald dat een boer die chemische middelen spuit tegen muggen er alles aan moet doen om te voorkomen dat resten van dit middel bij een naburige biologische boerderij terechtkomt. De rechter ziet de actie als een vorm van het betreden van verboden terrein.

Rechter Charles Greenacre oordeelde donderdag 5 juli dat de twee boeren in Delta County geen chemische middelen meer mogen gebruiken binnen een straal van 150 meter van de biologische boerderij van hun buurman. Delta County is een gebied dat bekend staat om zijn boomgaarden en boerderijen, velen daarvan zijn biologisch.



James en Georgia Hopper kiezen ervoor om het anti-muggenmiddel te gebruiken nadat Georgia in 2006 in het ziekenhuis is beland met het 'West Nile'-virus. Hun boerderij ligt vlak bij de biologische boerderij van Gordon McAlpine en Rosemary Bilchak. Het stel begon hun bio-boerderij om voedsel die sporen van chemische gewasbeschermingsmiddelen bevatten te vermijden, dit omdat MacAlpine leukemie heeft en deze middelen kunnen zijn immuunsysteem onderdrukken.

Bron: SFGate
Publicatiedatum: