Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bedrijven hebben moeite met nieuwe strenge bio-regelgeving

BioFach China trekt wederom meer vakbezoekers

De zesde BioFach China die van 24 tot en met 26 mei in het INTEX Shanghai Exhibition Centre gehouden is, was een groot succes. De driedaagse beurs, georganiseerd door NürnbergMesse en het 'China Green Food Development Center', trok 15.963 vakbezoekers. Dit zijn er meer dan in 2011, toen de beurs nog 14.613 vakbezoekers trok.

Er stonden in totaal 189 exposanten uit elf landen. De drie landenpaviljoens van de Verenigde Staten, Australië en Italië werden ook goed bezocht. Volgens de organisatie is wederom bewezen dat de BioFach het leidende platform voor de Chinese biologische sector is.

De nieuwe certificeringsnormen voor biologische producten die sinds 1 maart 2012 in China gehanteerd worden, hebben grote gevolgen voor de gehele Chinese bio-markt. De nieuwe regels zijn zeer streng. Experts van onder meer de IFOAM omschreven de regels zelfs als 'de strengste in de wereld'. Veel Chinese bio-producenten doen een poging om de nieuwe regelgeving te implementeren, maar de hoge kosten en problemen bij het verkrijgen van het certificaat zijn obstakels voor veel bedrijven.


 
Publicatiedatum: