Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met onder meer bio-verantwoorde maaltijden

Staatsbosbeheer denkt aan duurzame Vierdaagsecamping

Staatsbosbeheer heeft Het Groene Hert, een groen adviesbureau in Nijmegen, gevraagd te onderzoeken of een duurzame Vierdaagsecamping aan de rand van Nijmegen mogelijk is.

Boswachter Corien Koreman van Staatsbosbeheer zou in 2013 willen beginnen met zo'n 500 slaapplaatsen in een natuurgebied. Staatsbosbeheer denkt aan een camping waar alleen gebruik wordt gemaakt van duurzame energie, waar biologisch verantwoorde maaltijden worden gekookt en waar de gasten alleen gebruik kunnen maken van duurzaam vervoer naar de stad. Er zou plaats zijn voor een duurzame Vierdaagsecamping bij De Vlietberg aan de rand van de Ooijpolder.

Grote behoefte

Elk jaar is er een grote behoefte aan extra overnachtingsplekken voor Vierdaagselopers en hun gezelschap. Tal van sportterreinen en schoolgebouwen in de regio Nijmegen worden omgebouwd tot tijdelijk onderkomen. Daarnaast bieden particulieren zo'n 2000 bedden voor lopers aan. Daarvoor krijgen ze een bescheiden vergoeding.

De organisatie van de Vierdaagse en de gemeente Nijmegen zijn enthousiast over het plan van Staatsbosbeheer. Het Groene Hert verwacht nog dit jaar te kunnen zeggen of zo'n camping haalbaar is.

Bron: NU.nl
Publicatiedatum: