Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overheidssteun voor ondernemers die kansen zien in buitenland

Nederlandse ondernemers die kansen zien in China, India, Vietnam, Colombia of Zuid-Afrika, kunnen financiƫle steun van de overheid krijgen. Staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken) heeft een nieuwe subsidieregeling opengesteld voor het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Volgens de overheid hebben kleine ondernemers vaak moeite met het vinden van financiering als zij willen investeren in risicovolle markten. Om dat probleem op te lossen heeft Bleker voor de periode van 2012 tot en met 2015 in totaal 23 miljoen euro beschikbaar gesteld, meldde het ministerie maandag.

Ieder MKB-bedrijf met een goed businessplan kan aanspraak maken op een overheidslening van maximaal 875.000 euro. Voorwaarde is wel dat de betreffende ondernemer binnen 6 maanden na aanvraag met een externe investeerder over de brug komt die bereid is het subsidiebedrag aan te vullen.

Bron: RTV Oost

Publicatiedatum: