Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biedt concrete antwoorden op vragen na Rio +20

SusCon: 27 en 28 november in Bonn

De volgende editie van SusCon - de internationale conferentie over duurzaam ondernemen en consumptie - zal op 27 en 28 november in Bonn (Duitsland) plaatsvinden. In juni 2012 heeft Rio +20 nog veel vragen onbeantwoord gelaten, SusCon zal concrete antwoorden daarop bieden, evenals een discussieplatform met het doel om een groene economie tot leven te brengen.

SusCon wil een platform bieden zodat nieuwe samenwerkingen kunnen worden aangegaan tussen actoren in alle branches en sectoren. De diverse actoren worden samengebracht om gezamenlijke projecten te ontwikkelen en te bespreken.

Voor Michael Kuhndt, hoofd van het 'Collaborating Centre on Sustainable Consumption and Production (CSCP) en medeorganisator van SusCon, ziet deze nauwe samenwerking als fundamenteel. "Duidelijke doelstellingen en manieren om deze te bereiken zijn nodig om de 'Vision 2050' waar te maken. Daarvoor is de 'triangle of change' nodig, bestaande uit het beleid, het bedrijfsleven en de maatschappij. Alleen dan kunnen duurzame innovaties op de massamarkt geïntroduceerd worden."

SusCon-partners IFOAM en FIBL hebben in Rio het 'IFOAM Global Organic Research Network (IGORN) opgericht. Verdere activiteiten als gevolg daarvan zullen gepresenteerd worden tijdens de SusCon.

N├╝rnbergMesse, organisator van de BioFach, is de belangrijkste sponsor van SusCon.

Kijk op deze website voor meer informatie.
Publicatiedatum: