Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Platform voor informatie- en kennisuitwisseling

Dien 'Best Practices' uit bio-branche in bij Intercluster-Organics

Het Europese project 'Intercluster-Organics' biedt een Europees platform voor bedrijven en organisaties die tot doel hebben om de belanghebbenden in de biologische landbouw te ondersteunen. Dankzij dit platform kan informatie en kennis uitgewisseld worden tussen de regio's en landen in Europa.

Volgens de Duitse projectpartner EkoConnect in Dresden, zal dit nieuwe platform helpen om de dialoog binnen de biologische sector op Europees niveau te verbeteren, zal het de samenwerking verbeteren en garandeert het een betere doorstroming van informatie naar nieuwe markten. Sinds de lancering op de BioFach 2012 zijn al meer dan honderd bedrijven en organisaties uit 22 Europese landen lid geworden.

Als onderdeel van het nieuwe 'contactplatform' biedt Inter-Cluster Organics nu de mogelijkheid om 'Best Practices' te presenteren en uit te wisselen. Het idee hierachter is dat de biologische sector de concurrentiepositie kan verbeteren wanneer de actoren samenwerken en elkaar ondersteunen. De 'Best Practises' kunnen projecten zijn op het gebied van marketing en public relations, maar ook bijvoorbeeld het opbouwen van nieuwe structuren. Bedrijven en organisaties kunnen dit alles dankzij Inter-Cluster Organics gratis door heel Europa presenteren.

Men kan dit indienen onder de vermelding van 'Best Practices from Europe' op deze pagina: www.organicclusters.com/g/~~V

De vier beste 'Best Practices' zullen geselecteerd worden door het 'Inter-Cluster Alliance'-team. De indieners hiervan worden vervolgens uitgenodigd voor een internationale workshop in Izmir (Turkije) in oktober van dit jaar. Daar kunnen ze hun 'Best Practices' presenteren en nieuwe contacten leggen. Alle contacten zullen gedekt worden door het 'Inter-Cluster Alliance team'.

Bron: Organic-Market.Info
Publicatiedatum: