Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-bedrijven scoren beter op gebied van biodiversiteit

Verslag evenement over hervorming GLB in Luxemburg

De nieuwe Luxemburgse bio-telersorganisatie Bio-L√ętzebuerg hield in juni de bijeenkomst 'For an efficient Common Agriculture Policy' in Munsbach. De minister van Landbouw Romain Schneider vertelde meer over de lopende onderhandelingen over de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid en legde uit dat Luxemburgse boeren die in het huidige landbouw- en milieuprogramma omschakelen ook na 2014 ondersteuning zullen blijven ontvangen.

De minister van Milieu, Marco Schank, moedigde in zijn toespraak gemeenten aan om de mogelijkheden te bekijken om meer te investeren in biologische voeding in het kader van groene overheidsopdrachten.

Alexander Gerber, IFOAM EU-vice-president, en Antje Kölling benaderden het GLB-thema vanuit verschillende invalshoeken. Zo werd een overzicht gegeven van de besluitvorming in het kader van mondiale uitdagingen en ze gaven toelichting op de kerneisen vanuit de biologische sector. Een algemene toename van milieuprestatie-eisen in het GLB en een duidelijkere inzet voor biologische landbouw zou vormgegeven moeten worden in het nieuwe beleid.

Raymond Aenderkerk en Steffi Zimmer (IBLA-instituut voor biologische landbouw en agricultuur in Luxemburg) presenteerden een recente vergelijking van biologische en gangbare bedrijven in Luxemburg. Daaruit bleek bijvoorbeeld dat de biologische bedrijven beter scoren op het gebied van biodiversiteit en dat biologische bedrijven vaak lagere bedragen aan subsidies ontvangen dan vergelijkbare conventionele.

De volledige analyse is hier in het Duits te verkrijgen.

Bron: Organic-Market.Info
Publicatiedatum: