Van 22 tot en met 28 oktober 2012 vindt de Puur Restaurant Week plaats en geniet je van een 'Puur Menu' in heel Nederland. Restaurants zetten een h'eerlijk driegangenmenu op de kaart waarbij biologisch, Fairtrade en duurzame vis centraal staan.
In de supermarkt kun je al kiezen uit een breed assortiment aan h'eerlijke producten. Tijdens de Puur Restaurant Week kun je ook tijdens een avondje uit 'Puur Genieten', van de beste ingrediënten die op eerlijke wijze zijn bereid. Dat is beter voor mens, dier en milieu en vooral ook heel lekker!
Elk restaurant stelt zijn eigen 3-gangen diner samen. Een aantal deelnemende restaurants biedt een Puur Menu voor een speciale actieprijs. Kijk op de website www.puurrestaurantweek.nl, reserveer bij een restaurant en vraag naar het Puur Menu.
Eerlijke ingrediënten winnen in de horeca aan populariteit. "Een gerecht met een goed verhaal smaakt beter. Niet alleen omdat het beter voelt, maar ook omdat de herkomst van ingrediënten bepalend is voor de kwaliteit", aldus Ramon Beuk die optreedt als ambassadeur van de Puur Restaurant Week.
De Puur Restaurant Week wordt georganiseerd door Puur! uit eten, dé duurzame culinaire gids in samenwerking met Stichting Max Havelaar, het keurmerk voor Fairtrade. Ze wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van Oxfam Novib, ASN Bank en Deli XL.
Abonneren
Vacatures
Puur Genieten doe je tijdens de Puur Restaurant Week
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'