Officiële opening biologische buurtmoestuin 'Rijk' in Barendrecht

Op een stukje gras tussen het Kevellaantje en de Korianderhof in Barendrecht is door buurtbewoners een moestuin aangelegd. Het educatieve project wordt vrijdag 6 juli 2012 officieel geopend.

Het begon allemaal met een telefoontje naar de gemeente in 2011. Hoe kan je eigenlijk een moestuin voor je buurt regelen? "Dat mag niet op gemeentegrond", was het antwoord. Maar of het mocht, dat was niet de vraag van de initiatiefnemers.

Inmiddels is er veel veranderd. De bewoners hebben om de tafel gezeten met de nieuwe wijkregisseur, de gemeente is overtuigd met de visie van het project en 28 april is gestart met de aanleg van moestuin 'Rijk'.

Alle materialen voor de tuin hebben de buren gratis gekregen. Het 'nul-euro concept' noemen ze dat. Elke woensdagavond en zaterdagavond steken ze gezamenlijk de handen uit de mouwen. En niet zonder resultaat. Inmiddels ligt er een moestuin met paden, perken, een hekje en een bank.

Maar de moestuin is niet alleen voor de volwassen buurtbewoners aangelegd. In de tuin kunnen buurtkinderen alles leren over voedsel verbouwen, plantgroei en verantwoording dragen voor je omgeving.

Buurtmoestuin 'Rijk wordt vrijdag om 17:00 uur officieel geopend

Bron: Hoeksche Waard Dichtbij


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.