Spaanse onderzoekers:

"Biologische tomaat gezonder dan reguliere tomaat"

Biologisch geteelde tomaten bevatten een hoger niveau aan polyfenolen bevat dan conventioneel geteelde tomaten. Polyfenolen zijn antioxidanten die van nature in veel planten te vinden zijn, aangetoond is dat deze antioxidanten een gunstig effect hebben op de gezondheid.

Eerder ontdekte dezelfde onderzoeksgroep, 'Research Group on Natural Antioxidants UB' van de universiteit van Barcelona, al dat het niveau van polyfenolen in ketchup en sap gemaakt van bio-tomaten hoger lag dan in dezelfde producten met conventionele tomaten.

De consumptie van polyfenolen, natuurlijke antioxidanten van plantaardige oorsprong, wordt in verband gebracht met de preventie van hart- en vaatziekten, degeneratieve ziekten en kanker.

Voor het onderzoek is de tomatenvariëteit Daniela gebruikt. Met behulp van vloeistofchromatografie is haar profiel bepaald. Dankzij deze methode heeft de groep onderzoekers 34 verschillende verbindingen in de tomaten kunnen identificeren.

Bron: Universidad de Barcelona


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.