Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Moet toegang tot internationale markten verbeteren

'Schweizer Biomarktprojekt' in Oekraïne gepresenteerd

Op 26 juni 2012 werd op de Oekraïense Academie van Wetenschappen in Kiev het nieuwe 'Schweizer Biomarktprojekt' gepresenteerd. Het project wordt gefinancierd door het staatssecretariaat van Economische Zaken en geïmplementeerd door het onderzoeksinstituut voor biologische landbouw FiBL. Kleine en middelgrote ondernemingen in Oekraïne zullen met gecertificeerde biologische producten een betere toegang tot internationale markten.


Biologische markt in Kiev, georganiseerd door de vereniging BioLan in samenwerking met FiBL, op 8 oktober 2011.

"In de tweede fase richten we ons op twee veelbelovende sectoren met een sterke vraag: landbouwproducten voor de internationale markten in West-Europa en zuivelproducten voor de Oekraïense markt", zegt Guido Beltrani van de Zwitserse samenwerkingskantoren en vertegenwoordiger van SECO in Kiev. "We zullen een regionaal merk oprichten voor producten uit de Oekraïense Karpaten, lokale diensten versterken en goede omstandigheden voor de biologische sector proberen te creëren. Het 'Schweizer Bioprojekt' is afgestemd op de 'Schweizer Zusammenarbeitsstrategie 2011-2014' in Oekraïne.

Het regionale merk voor de Karpaten moet nieuwe kansen en arbeidsplaatsen bieden voor de jonge generatie in één van de armste regio's van Europa.

"We zien een groot potentieel voor biologische producten uit Oekraïne", zegt Anatolii Rudiuk van het ministerie van Landbouw en Voedselvoorziening van Oekraïne. "We werken aan een toename van het aantal Oekraïense geregistreerde biologische producten en willen dat meer bedrijven omschakelen naar biologische landbouw. Internationale steun en expertise is daarvoor dringend nodig. Onze boeren en verwerkers hebben hulp nodig bij de marketing en promotie van biologische producten. Ook moeten consumenten bewuster worden gemaakt van de voordelen van biologisch. We zijn ervan overtuigd dat dit Zwitsers-Oekraïense project de sector zal versterken en zal leiden tot meer handel."
Publicatiedatum: