Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jonge ondernemers combineren winst en idealen

Zo'n 80 young professionals zoeken het komende half jaar naar de perfecte combinatie van een winstgevende onderneming en bijdragen aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden.

Met de business cases die ze de komende maanden gaan ontwikkelen, doen ze een gooi naar de hoofdprijs van de Partnership Verkiezing 2012: een investering van 5.000 euro en mediabudget ter waarde van 20.000 euro op NUzakelijk.nl. Woensdag 4 juli 2012 ging de competitie van start.

Oplossen

Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken wenste de jonge ondernemers veel succes: "Overheden alleen kunnen de mondiale problemen van armoede, klimaat en energie niet oplossen. Je ziet gelukkig steeds vaker dat bedrijven op deze terreinen leiderschap tonen. We hebben jullie innovatieve oplossingen en idee├źn hard nodig."

Toonaangevend

Volgens directeur-generaal Simon Smits van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie vragen ontwikkelingslanden vaak specifiek om de kennis en kunde van sectoren waar Nederland goed in is. Onze water- en agrosector zijn toonaangevend in de wereld. Het Nederlands bedrijfsleven kan zo bijdragen aan oplossingen op het gebied van overstromingen, droogte en voedseltekorten.

Jury

De young professionals hebben tot 25 september de tijd om hun business case af te ronden. Daarna barst de strijd los om de gunst van het publiek en de jury. Van 16 oktober tot 15 november kan er via Nuzakelijk.nl worden gestemd en in december pitchen de ondernemers hun idee voor een vakkundig Dragons' Den-jury. Het juryoordeel en de stemmen via NUzakelijk.nl tellen ieder voor 50 procent mee in de eindbeoordeling. Topambtenaar Christiaan Rebergen van het ministerie van Buitenlandse Zaken zit in de jury, net als directeur Frans van den Boom van NCDO en Rob van Tulder, professor International Business op de Rotterdam School of Management en tevens directeur van het Partnerships Resource Centre.
Publicatiedatum: