Duitsland: kennisanalyse maakt gerichter onderzoek over bio-vraagstukken mogelijk

De biologische sector in Duitsland is heel dynamisch. Dit levert ook continu nieuwe vraagstukken op voor voedingsdeskundigen. Met behulp van een kennisanalyse, die in opdracht van het Bundesprogramm Ökologischer Landbau uitgevoerd is, kan in de toekomst gerichter onderzoek worden gedaan over actuele vraagstukken en uitdagingen voor de biologische sector.

Agrarische experts van de universiteiten in Kassel und Göttingen hebben 338 wetenschappelijke studies uitgevoerd waarin meer dan 550 relevante publicaties uit de periode januari 2000 tot juni 2011 betrokken zijn. Er zijn gegevens verzameld over consumentengedrag, maar ook marketinginstrumenten zoals product, prijs, communicatie en distributiebeleid.

De meeste studies geven informatie over consumentengedrag en het product-prijsbeleid, of gaan in op de huidige trends in de biologische markt. Er ontbreekt nog wat kennis over de smaakvoorkeuren van verschillende groepen consumenten en hun kennis over het prijsbeleid, evenals de mogelijkheden voor duurzame verpakkingsoplossingen.

Bron: Gabot


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven