Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
100% biologisch aanbod

Gasterij Stadzigt geopend door Johan Remkes

Gasterij Stadzigt is donderdag geopend door Johan Remkes, Commissaris van de Koningin van Provincie Noord-Holland. Het Naardermeer heeft nu een aantrekkelijke ontvangstplek voor de vele verschillende bezoekers van het oudste natuurgebied van Natuurmonumenten.

Bij Gasterij Stadzigt vind je een nieuw restaurant met onder andere koffie, thee, lunch, dagschotel van duurzame en biologische streekproducten, terras, vergaderruimte, vertrekpunt van vaartochten op het Naardermeer, landwinkel en informatie over het Naardermeer.


Welkom bij het Naardermeer

Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat mensen kunnen genieten van de natuur. Het plan voor Gasterij Stadzigt is daarom ook vooral bedacht om het Naardermeer gemakkelijker toegankelijk en beleefbaar te maken. De inrichting is geïnspireerd op de natuur van het Naardermeer. Bij binnenkomst ziet de bezoeker als eerste een meterslange fotowand, gemaakt door fotograaf Willem Kolvoort. Hier zie je de onderwaternatuur van het Naardermeer in volle rijkdom.

Dankzij Groene Uitweg

Johan Remkes: "Gasterij Stadzigt maakt deel uit van de recreatieve infrastructuur. Deze verbetering van de bezoekersfaciliteiten is mogelijk gemaakt dankzij een provinciale bijdrage uit het Programma Groene Uitweg. Het is een prachtige nieuwe ontvangstlocatie bij het Naardermeer." Het programma Groene Uitweg van provincie Noord-Holland heeft als doel te investeren in natuur, landschap, landbouw en recreatie.
 

Rust voor vogels Naardermeer

Met de concentratie van de ontmoetingsplek voor bezoekers op één locatie bij het Naardermeer, worden andere delen van het natuurgebied juist rustiger. Dat is belangrijk voor de zeldzame broedvogels die hier neerstrijken, zoals de purperreigers.

Jan Jaap de Graeff, directeur Natuurmonumenten: "Hier verenigen we twee doelen van onze organisatie: het beschermen van unieke natuur én veel mensen de mogelijkheid bieden van de natuur te genieten. Niet alleen voor de bezoekers aan een excursie, maar ook iemand die even langskomt voor een kopje koffie. Je kunt hier aan een vergadering deelnemen midden in de natuur en dit is ook een heerlijke rustplaats voor de vermoeide wandelaar."
 

100 % biologische en duurzame producten

Gasterij Stadzigt wordt gerund door de ondernemer Yvette Wink. Het aanbod is 100% biologisch en de focus ligt op streekproducten. Op termijn zal ook de eigen moestuin het aanbod in restaurant en landwinkel completeren.
 
Adres: Gasterij Stadzigt, Meerkade 2a, 1412 AB, Naarden.

Openingstijden: Alle dagen van 10:00 tot 18:00 uur.
Publicatiedatum: