Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Neemt afscheid van voorganger Jean Francois Hulot

IFOAM EU verwelkomt nieuw hoofd 'Organic Farming Unit' van Europese Commissie

De IFOAM EU Group verwelkomt het nieuwe hoofd van de 'unit for organic farming' in de Europese Commissie. Het gaat om de heer Jaoa Onofre, die op 1 juli begonnen is in zijn nieuwe functie. De IFOAM EU Group neemt tegelijkertijd na vijf jaar afscheid van zijn voorganger, Jean Francois Hulot. Hij wordt bedankt voor zijn toegewijde werk voor de biologische landbouw binnen de Europese Commissie.

"De IFOAM EU Group kijkt uit naar de samenwerking met de heer Onofre en wij zijn ervan overtuigd dat onze vruchtbare samenwerking met de 'Organic Farming Unit' in de commissie in de toekomst voortgezet zal worden", reageert Christopher Stopes, voorzitter van de IFOAM EU Group. "We denken dat de heer Onofre met zijn ervaring een belangrijke rol kan gaan spelen, gezien zijn ervaring binnen de afdeling van internationale zaken bij 'DG Agriculture'. Er moeten uitdagingen aangegaan worden op het gebied van EU-certificering- en controlesystemen en de wereldwijde erkenning van EU-normen in onderlinge afspraken met derde landen om de biologische sector aldaar verder te ontwikkelen en te stimuleren. Eén van zijn belangrijkste taken is de herziening van de 'Organic Regulation' (EC) nr. 834/2007, waarbij de IFOAM EU hem van dienst zal kunnen zijn."

Marco Schlüter, directeur van de IFOAM EU Group, voegt toe: "We willen ook de heer Jean Francous Hulot bedanken voor de samenwerking gedurende de afgelopen vijf jaar. We waarderen zijn openheid met belanghebbenden in de biologische branche en vinden dat hij aangetoond heeft op welke wijze biologische landbouw kan worden ontwikkeld door de beleidsmakers, in samenwerking met de biologische beweging. Eén van zijn grootste successen was de afronding van de uitvoeringsbepalingen voor de biologische verordening nr. 834/2007, met name in nieuwe gebieden zoals de biologische aquacultuur en de biologische wijnregels. En we willen nog speciale aandacht vestigen op de bijdragen van de heer Hulot op IFOAM EU Group-evenementen, zoals de IFOAM EU Group's European Organic Congresses, en zijn bereidheid om de dialoog aan te gaan met alle stakeholders."
Publicatiedatum: