Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Taste Me Do Good'-bananen van Interrupcion

Biologische en Fairtrade bananen uit Ecuador naar de VS

Interrupcion is gestart met 'Taste Me Do Good'-bananen. Deze bananen van een Ecuadoraanse coöperatie zijn biologisch en fairtrade gecertificeerd. Op dit moment worden 8.000 dozen per week naar de Amerikaanse markt geëxporteerd. De bananen worden nu al actief gepromoot en verkocht in supermarkten. De organisatie zal binnenkort het inkoopvolume tot 16.000 dozen per week verdubbelen, waardoor de nieuwe productlijn beschikbaar wordt voor meer supermarkten en klanten in de VS.

Interrupcion, gevestigd in Argentinië en New York, is een Fairtrade maatschappelijke onderneming die werkt aan de verbetering van de leefomstandigheden van de producenten, bevordert verduurzaming en een wereldwijde gemeenschap. De organisatie helpt bedrijven bij het verkrijgen van de bio- en Fairtrade-certificering. En bij de aankoop en export van hun verse producten naar de Amerikaanse markt. Door samenwerkingen met meer dan 2000 kleine en middelgrote bedrijven en coöperaties in Zuid- en Midden-Amerika, heeft Interrupcion invloed gehad op meer dan 10,000 fulltime en tijdelijke werknemers, hun families en gemeenschappen. In 2011 genereerde Interrupcion meer dan 180.000 dollar (ongeveer 140.000 euro) aan fairtrade premies voor coöperaties in Argentinië, Chili, Costa Rica, de Dominicaanse Republiek en Ecuador.

Bron: Organic-Market.Info
Publicatiedatum: