Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spelenderwijs leren over de natuur

Speelnatuur Tiengemeten open voor publiek

Rennen, ravotten en vies worden. Welk kind speelt er nou niet graag buiten? Ver weg van videogames en betonnen pleinen opent Speelnatuur Tiengemeten van Natuurmonumenten haar deuren op 23 juni 2012. Op een ruig terrein van maar liefst 4,5 hectare groot kunnen kinderen zich uitleven en spelenderwijs leren over de natuur.

Ukkie-eiland voor kinderen van 0-4 jaar

Speciaal voor de allerkleinsten is er het Ukkie-eiland. Hoe jong ze ook zijn, water en zand zijn altijd een groot succes bij kinderen. Op het Ukkie-eiland zorgen flauwe oevers en ondiepe beekjes voor urenlang speelplezier. Er is een schildpadfontein en ploeterbeekje waar de kleintjes lekker in kunnen waden. Ouders en begeleiders kunnen toezicht houden vanaf de talloze overzichtelijke zitplaatsen. Bij minder weer is er een schuilpaviljoen met vuurplaats waar groepen samen brood kunnen roosteren.Spelen voor kinderen van 4-12 jaar

Voor deze leeftijdsgroep zijn er volop mogelijkheden om hutten en vlotten te bouwen, in doolhoven te dwalen en over - en zelfs dwars door! - heuvels te klauteren. Het grote natuurgebied omvat avontuurlijke speelplekken zoals Kruip-door-Sluip-door-Eiland en Doolhofeiland. De puur natuurlijke materialen zoals bomen, wilgentakken, beken en heuvels vormen het speelgoed waarop kinderen hun fantasie kunnen loslaten.


Natuureiland Tiengemeten

Speelnatuur Tiengemeten is een initiatief van Natuurmonumenten. Het eiland Tiengemeten in de Hoeksche Waard (Zuid-West Nederland) bleek hiervoor een uitmuntende locatie. Naast het speelterrein zijn er op het eiland ook twee musea, een haventje, herberg met camping en een bezoekerscentrum waar men alles kan leren over de historie van het eiland en over hoe eb en vloed, de zon en de regen de natuur beïnvloedt. Een bezoek aan Tiengemeten garandeert 'natuurlijk' plezier voor jong en oud! Klik hier voor meer informatie.


Openingstijden & tarieven

Hoogseizoen: woensdag 14:00-17:00 uur, zaterdag en zondag 10:00–17:00 uur. Schoolvakanties: dinsdag tot en met zondag 10:00–17:00 uur. Laagseizoen: gesloten (met uitzondering van speciale evenementen). In 2012 voordelig kennismakingstarief van 4,50 euro (voor 2-18 jarigen). Volwassen betalen 2,50 euro, kinderen tot 2 jaar gratis. Op vertoon van de ledenpas krijgen leden van Natuurmonumenten 0,50 euro korting per persoon voor hele gezin.
Publicatiedatum: