Dagelijks komen er nieuwe producten en initiatieven op de markt die duurzamer en eerlijker eten mogelijk maken. Voedingskundige Isabelle Groenstege startte onlangs de Facebookpagina van My FoodStyle om consumenten hierover te informeren.
Met de Facebookpagina van My FoodStyle wil Isabelle mensen het nog makkelijker maken om duurzamer en eerlijker te eten, door deze informatie in de vorm van eenvoudige, concrete tips aan te bieden. Wanneer je de pagina liked krijg je iedere dag zo’n tip met een link voor meer informatie. Isabelle hoopt dat mensen zo steeds meer manieren voor eerlijker en duurzamer eten ontdekken die zij eenvoudig kunnen toepassen in hun persoonlijke levensstijl.
Isabelle liep al even rond met het idee om iets op het gebied van coaching binnen duurzame voeding te doen. "Eén op de zeven mensen op de wereld leeft met honger. Het is de hoogste tijd om de balans terug vinden tussen de beschikbare bronnen op aarde en ons gebruik daarvan. Ondertussen willen we wel van ons eten blijven genieten", vertelt Isabelle. "Die balans kunnen we vanuit diverse invalshoeken benaderen. Door bijvoorbeeld biologisch te eten, voedsel van dichtbij en binnen het seizoen te eten, minder vlees te eten, fairtrade te eten en/of minder eten weg te gooien. Helaas zijn er zeer weinig voedingsmiddelen die aan al de normen hiervoor voldoen. De zoete, sappige ananas groeit nu eenmaal niet op de bio-akker bij onze buren. We zullen dus keuzes moeten maken."
Op dit moment werkt Isabelle aan een individueel- en groepscoaching programma om mensen te ondersteunen bij het maken van deze keuzes. "Als je jouw waarden kent en weet hoe je duurzamer en eerlijker kunt eten op manieren die aansluiten bij jouw persoonlijke levensstijl, kun je elke dag zorgeloos genieten van je eten."