Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

My FoodStyle: Duurzamer en eerlijker eten is steeds makkelijker

Dagelijks komen er nieuwe producten en initiatieven op de markt die duurzamer en eerlijker eten mogelijk maken. Voedingskundige Isabelle Groenstege startte onlangs de Facebookpagina van My FoodStyle om consumenten hierover te informeren.

Het assortiment fairtrade en biologische producten groeit sterk en wekelijks worden markten met producten van dichtbij in ons land georganiseerd. Er zijn diverse organisaties die informatie geven over bijvoorbeeld minder verspilling, vegetarisch koken en eten binnen de seizoenen. De informatie is beschikbaar. Echter, hoewel steeds meer mensen aangeven duurzamer te willen eten, zijn er maar weinig die daar actief informatie over zoeken. 
 
Met de Facebookpagina van My FoodStyle wil Isabelle mensen het nog makkelijker maken om duurzamer en eerlijker te eten, door deze informatie in de vorm van eenvoudige, concrete tips aan te bieden. Wanneer je de pagina liked krijg je iedere dag zo’n tip met een link voor meer informatie. Isabelle hoopt dat mensen zo steeds meer manieren voor eerlijker en duurzamer eten ontdekken die zij eenvoudig kunnen toepassen in hun persoonlijke levensstijl.
 
Isabelle liep al even rond met het idee om iets op het gebied van coaching binnen duurzame voeding te doen. "Eén op de zeven mensen op de wereld leeft met honger. Het is de hoogste tijd om de balans terug vinden tussen de beschikbare bronnen op aarde en ons gebruik daarvan. Ondertussen willen we wel van ons eten blijven genieten", vertelt Isabelle. "Die balans kunnen we vanuit diverse invalshoeken benaderen. Door bijvoorbeeld biologisch te eten, voedsel van dichtbij en binnen het seizoen te eten, minder vlees te eten, fairtrade te eten en/of minder eten weg te gooien. Helaas zijn er zeer weinig voedingsmiddelen die aan al de normen hiervoor voldoen. De zoete, sappige ananas groeit nu eenmaal niet op de bio-akker bij onze buren. We zullen dus keuzes moeten maken." 
 
Op dit moment werkt Isabelle aan een individueel- en groepscoaching programma om mensen te ondersteunen bij het maken van deze keuzes. "Als je jouw waarden kent en weet hoe je duurzamer en eerlijker kunt eten op manieren die aansluiten bij jouw persoonlijke levensstijl, kun je elke dag zorgeloos genieten van je eten."
Publicatiedatum: