Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nu ook bio-eieren en honing op het menu

Etihad Airways breidt deal met biologisch voedsel uit

In maart werd al bericht dat Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), verse biologische voeding zou gaan aanbieden aan de passagiers. Etihad Airways wil zich hiermee onderscheiden van de concurrent. Daarom wordt de samenwerking met Abu Dhabi Organic farms verder uitgebreid, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar passagiers meer biologisch voedsel kan gaan aanbieden.

Zo heeft Etihad Airways bekendgemaakt dat er 200 kippen aangekocht zijn, deze zullen op Abu Dhabi Organic Farms gehouden gaan worden. De eieren zullen gebruikt worden in de 'Diamond First Classs'-gerechten en er komt een 'eggs and style'-ontbijtoptie.

Naast de kippen heeft Etihad Airways ook drie bijenkorven gekocht die op de boerderij geïnstalleerd zullen worden. De honing die deze bijen produceren zal uitsluitend geserveerd worden aan passagiers van Etihad Airways en gebruikt worden in een scala aan gerechten.

"We zijn toegewijd aan de inkoop en het gebruik van producten uit de Verenigde Arabische Emiraten'. Onze samenwerking met Abu Dhabi Organic Farms is een geweldig voorbeeld van hoe wij samen met bedrijven uit de VAE deze lokale producten over de hele wereld verspreiden", licht Lee Shave van de luchtvaartmaatschappij toe. "We zijn blij dat we de enige luchtvaartmaatschappij in de wereld zijn die biologische eieren en honing aanbiedt."

Binnenkort wordt de eerste volledig biologische schotel, de 'Tomato Caprese Sallad' aan het Diamond First Class-menu toegevoegd worden. In deze salade zal cherrytomaat, basilicum, rucola, mozzarella en olijfolie gebruikt worden, allemaal biologisch uit de VAE.

Bron: Arabian Businesss
Publicatiedatum: