In maart werd al bericht dat Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), verse biologische voeding zou gaan aanbieden aan de passagiers. Etihad Airways wil zich hiermee onderscheiden van de concurrent. Daarom wordt de samenwerking met Abu Dhabi Organic farms verder uitgebreid, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar passagiers meer biologisch voedsel kan gaan aanbieden.
Zo heeft Etihad Airways bekendgemaakt dat er 200 kippen aangekocht zijn, deze zullen op Abu Dhabi Organic Farms gehouden gaan worden. De eieren zullen gebruikt worden in de 'Diamond First Classs'-gerechten en er komt een 'eggs and style'-ontbijtoptie.
Naast de kippen heeft Etihad Airways ook drie bijenkorven gekocht die op de boerderij geïnstalleerd zullen worden. De honing die deze bijen produceren zal uitsluitend geserveerd worden aan passagiers van Etihad Airways en gebruikt worden in een scala aan gerechten.
"We zijn toegewijd aan de inkoop en het gebruik van producten uit de Verenigde Arabische Emiraten'. Onze samenwerking met Abu Dhabi Organic Farms is een geweldig voorbeeld van hoe wij samen met bedrijven uit de VAE deze lokale producten over de hele wereld verspreiden", licht Lee Shave van de luchtvaartmaatschappij toe. "We zijn blij dat we de enige luchtvaartmaatschappij in de wereld zijn die biologische eieren en honing aanbiedt."
Binnenkort wordt de eerste volledig biologische schotel, de 'Tomato Caprese Sallad' aan het Diamond First Class-menu toegevoegd worden. In deze salade zal cherrytomaat, basilicum, rucola, mozzarella en olijfolie gebruikt worden, allemaal biologisch uit de VAE.
Bron: Arabian Businesss
Abonneren
Vacatures
Nu ook bio-eieren en honing op het menu
Etihad Airways breidt deal met biologisch voedsel uit
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'