Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De eerste Blauwe Bio Bessen van eigen bodem

Pieter de Keijzer, productmanager zachtfruit bij Eosta, toont trots de eerste Nederlandse biologische blauwe bessen van het seizoen. De bessen zijn afkomstig van biologische Nature & More teler Ronald Veens uit natuurgebied de Grote Peel, waar de veengrond ideaal is voor bessenteelt.

"Dit is het derde jaar dat we biologische blauwe bessen van eigen bodem hebben. Deze bessen worden niet bewaterd, ze moeten het vocht zelf uit de diepe veenlagen trekken, waardoor de smaak des te intenser is. Omgekeerd draagt de biologische aanpak bij aan de instandhouding van het natuurgebied", vertelt Pieter.De Keijzer is optimistisch over het komende seizoen, ondanks de relatief late start door het koude voorjaar. "Kwalitatief belooft het een goed en stabiel seizoen te worden. We starten deze week langzaam op, in de komende weken zal de beschikbaarheid goed toenemen. We beginnen met de variƫteiten Duke en Early blue, opgevolgd door de Blue Crop en Brigitta. In oktober eindigen we met Aurora en Elliot. Samenvattend: We hebber er zin in."

Nature & More

Nature & More is het trace & tell merk van Eosta. Aan de hand van de duurzaamheidsbloem vertelt Nature & More het verhaal van de biologische teler achter elk product, zodat consumenten een bewuste aankoopkeuze kunnen maken. Het bedrijf van Ronald Veens is op www.natureandmore.com te vinden met code 242.
Publicatiedatum: