Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oktober Boerenkaasmaand: tijd voor gerijpte Boerenkaas

De Week van de Smaak, dit jaar van 29 september tot en met 7 oktober, is het jaarlijkse evenement waarin smaakvolle, eerlijke voeding centraal staat. Daarmee is de Week van de Smaak jaarlijks een mooi begin van Oktober Boerenkaasmaand. Boerenkaas staat immers voor puur, eerlijk, authentiek, duurzaam en ‘van dichtbij’. Ook aandacht voor het seizoen past bij Boerenkaas. In het najaar is er volop aanbod van mooi gerijpte Boerenkaas, door de boer en boerin gemaakt van de verse voorjaarsmelk. Zacht smedig en toch heel krachtig van smaak, elk stukje weer uniek.

Boerenkaas is door de Europese Unie erkend en beschermd als een Gegarandeerde Traditionele Specialiteit. Op de website www.boerenkaas.nl vindt de consument veel informatie over Boerenkaas en overige boerderijzuivel. Inclusief informatie over acties tijdens de Oktober Boerenkaasmaand (zie de agenda) en adressen van leuke boerderijwinkels met allemaal (h)eerlijke ambachtelijke producten. Op boerderijen verspreid over het land kan je deelnemen aan een gratis Boerderij-Beleving met proeverij, uitleg van de boer/-in, een rondleiding over de boerderij en zelf boter en karnemelk maken.
Publicatiedatum: