Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kliekjes bewaren en opeten: het kan!

Bijna iedereen in Nederland bewaart maaltijdresten in de koelkast of de vriezer om deze later op te eten. Maar weinig mensen geven het eten direct een bestemming naar de vuilnisbak of groenbak. Dat blijkt uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, uitgevoerd door GfK.

Ondanks dat we per persoon 50 kilogram voedsel per jaar weggooien in Nederland, lukt het veel mensen om kliekjes te bewaren en op te eten. Maar liefst vier van de vijf in de koelkast bewaarde restjes worden uiteindelijk nog opgegeten. Milieu Centraal vindt het een bemoedigend resultaat.

Nieuwe maaltijd

De kliekjes worden verwerkt in een nieuwe maaltijd, gebruikt als tussendoortje of door een gezinslid opgegeten als die apart moet eten. Veel mensen hebben moeite om op maat te koken. Vooral mensen boven de 65 jaar slagen er het beste in om precies zoveel te koken dat alles opgegeten wordt.

Toch weggooien

Wanneer voedsel toch wordt weggegooid gebeurt het om diverse redenen. Mensen hebben toch geen zin meer in het restje, vertrouwen het niet meer of zijn vergeten dat het in de koelkast staat. Het kan handig zijn om uit te zoeken hoe u het voedsel het best kan bewaren.

Campagne

Milieu Centraal voert samen met het Voedingscentrum de campagne Eten is om op te Eten. Met veel informatie en handige tips willen beide organisaties mensen aanzetten tot het verminderen van voedselverspilling.

Kijk voor meer informatie op www.EtenisomopteEten.nl
Publicatiedatum: