Tholen - Afgelopen zaterdag en zondag hebben in totaal 160 biologische boeren en tuinders hun deuren voor het publiek geopend. Aan de Bleijendijk in Vught kon men bij twee boerderijen terecht: bij biologische landgoedboerderij Het Eendje en De Guit (Biologisch-dynamische tuinderij met fruitboomgaard).

Klik hier om de foto's te bekijken die op beide bedrijven zijn gemaakt. Na deze foto's zijn nog wat ingezonden foto's te vinden die op andere boerderijen gemaakt zijn.

Gery den Duijf van landgoedboerderij Het Eendje kijkt terug op een geslaagd weekend. "We hebben ongeveer evenveel bezoekers als vorig jaar mogen verwelkomen." Het weer leek vooral gisteren roet in het eten te gooien. "Vooral gisteren was het met het weer heel lastig, maar toen het vanaf 15:00 uur droog werd zijn er toch nog wat mensen geweest." Vooral de diversiteit aan bezoekers en dus ook de verscheidenheid aan vragen die gesteld werden viel haar op. "Dit varieerde van mijn toekomstbeeld voor het bedrijf tot de vraag waarom de kalveren niet bij hun moeder lopen."


Het aan het begin van de middag geboren kalfje trok veel bekijks op biologische landgoedboerderij Het Eendje (zie foto linksboven).

Ook de buren van De Guit hielden zaterdag en zondag open dag. Pieter van Bentum vertelt waarom de tuinderij mee doet aan Lekker naar de Boer 2012: "Voor ons is de deelname aan Lekker naar de Boer een goede manier om de belangstelling voor onze tuinderij te peilen. Dat is altijd leuk." Ook bij De Guit mocht men een zeer gevarieerd publiek verwelkomen. "Op onze open dag komen zowel oudere mensen af als moestuinders die graag wat tips willen krijgen. Opvallend is ook dat er veel mensen met kinderen komen kijken."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.


Tijdens de open dag op Boomgaard Ter Linde in Oostkapelle konden bezoekers met de pluktrein een rondleiding door de boomgaard krijgen.

Voor meer informatie

Gery den Duijf
Biologische landgoedboerderij Het Eendje
Bleijendijk 7
5261 NL Vught
www.bleijendijk.nl
 
Pieter van Bentum & Julia Engelaer
De Guit
Bleijendijk 1A
5261 NL Vught
www.tuinderijdeguit.nl