Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Yarrah haalt hercertificering van ISO22000-standaard

Yarrah heeft maandag 18 juni jongstleden de driejaarlijkse hercertificering van het ISO22000 systeem, zonder ook maar één afwijking of opmerking doorstaan. Met deze certificering is geborgd dat Yarrah veilig honden- en kattenvoeder levert.

DNV (Det Norske Veritas), de certificerende instantie die de inspectie uitvoerde, gaf tijdens de eindbeoordeling aan blij te zijn als menig levensmiddelen bedrijf maar de helft had van het kwaliteitsysteem zoals Yarrah het heeft opgezet. Alles binnen Yarrah wordt, vanaf het voer dat de kip eet tot aan het vitamine gehalte op de houdbaarheidsdatum van het brokje voor de hond of kat, geborgd, geverifieerd en gevalideerd. Yarrah heeft voor DNV gekozen als certificeerder, omdat DNV duurzaamheid en MVO hoog in het vaandel heeft staan.

ISO 22000 is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die werd ontwikkeld door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Deze standaard werd afgeleid van ISO 9000. De volledige naam van de standaard is ISO 22000 Voedselveiligheid managementsystemen - eisen aan een organisatie in de voedselketen. Deze ISO-norm werd ontwikkeld met als doel een voedselveiligheidsnorm in de markt te zetten die wereldwijd geaccepteerd kan worden.

Samen met het SKAL-certificaat betekent dit dat Yarrah biologisch, veiligheid en hoogkwalitatieve honden- en katten voeding zeer serieus neemt en zichzelf aan de hoogste eisen wil laten houden.

Publicatiedatum: