Momenteel is zo'n 1.000 hectare aan dadelplantages biologisch gecertificeerd. De meeste vindt men in het zuidoosten van Tunesië. Het noordoosten van het land is daarentegen de regio bij uitstek voor de citrusteelt, met name het schiereiland Cap Bon. Zeven producenten hebben het certificeringsproces succesvol doorlopen en exporteren reeds biologische sinaasappelen en citroenen. Het is de bedoeling dat de productie consequent uitgebreid zal worden. Ook in het noorden is de uitbreiding van de biologische teelt op de goede weg. Het gecertificeerde areaal groeide het afgelopen jaar met 2.500 hectare naar 6.000 hectare en zal gebruikt worden voor fruitteelt, groenteteelt en graanbouw, maar ook voor de teelt van medicinale planten en aromaplanten.
Tunesië gaat voor bio: veel vraag naar dadels en fruit
Momenteel is zo'n 1.000 hectare aan dadelplantages biologisch gecertificeerd. De meeste vindt men in het zuidoosten van Tunesië. Het noordoosten van het land is daarentegen de regio bij uitstek voor de citrusteelt, met name het schiereiland Cap Bon. Zeven producenten hebben het certificeringsproces succesvol doorlopen en exporteren reeds biologische sinaasappelen en citroenen. Het is de bedoeling dat de productie consequent uitgebreid zal worden. Ook in het noorden is de uitbreiding van de biologische teelt op de goede weg. Het gecertificeerde areaal groeide het afgelopen jaar met 2.500 hectare naar 6.000 hectare en zal gebruikt worden voor fruitteelt, groenteteelt en graanbouw, maar ook voor de teelt van medicinale planten en aromaplanten.