Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese Commissie wil biologische regels opfrissen

De Europese Commissie treft voorbereidingen voor een discussie over de biologische verordening, die mogelijk tot wijzigingen gaat leiden per 2015. Zo heeft ze zelf een evaluatie gemaakt van de biologische verordening zoals die vanaf 2009 van kracht is. Aandachtspunten die daar uit voortkomen zijn te vinden in dit rapport.

De Commissie heeft voor zichzelf een aantal aandachtspunten geformuleerd. Daarvan valt op dat ze beter wil kijken naar de regelgeving rondom GMO's, om er voor te zorgen dat biologische producten vrij van GMO's blijven. Ook opmerkelijk is dat de Commissie in haar analyse geen aanleiding ziet om de verordening uit te breiden naar horeca en catering. De IFOAM-EU heeft een werkgroep geformuleerd rondom de verwachtte opfrisbeurt voor de verordening en zal ook namens de biologische sector voorstellen bij de Commissie onder de aandacht brengen.

Bionext vertegenwoordigt de Nederlandse biologische sector in de IFOAM-EU Groep.

Bron: Bionext

Publicatiedatum: