Braziliaanse biologische markt groeit ondanks hindernissen

De Braziliaanse bio-producenten worden geconfronteerd met een toenemende vraag en verbeterde verkoopcijfers. Toch zijn er volgens veel producenten nog een aantal obstakels die een sterkere en snellere uitbreiding van de biologische productie in de weg staan.

Tijdens 'Green Rio' op de VN-conferentie Rio+20 vestigden producenten de aandacht vooral op een gebrek aan technische en wetenschappelijke ondersteuning. Voor de traditionele agrarische sector is het vanzelfsprekend dat daar wel in wordt geïnvesteerd.

De biologische producenten betreuren het gebrek aan steun vanuit de overheid. Op logistiek gebied zijn er onvoldoende mogelijkheden om de geproduceerde goederen naar de klant te brengen. De klachten komen vooral van groente- en fruittelers waarvoor het lastig is om hun producten in de schappen van lokale supermarkten te krijgen.

De Braziliaanse overheid is momenteel druk bezig om de familiaire en biologische landbouw te bevorderen. Minister Laudemir Mülle benadrukte op het evenement dat er al 90.000 geregistreerde families zijn die biologische producten produceren en kunnen beschikken over speciale subsidies.

De overheid heeft zichzelf ten doel gesteld om de prijzen voor biologische producten gelijk te houden aan die van conventionele producten. De verkoop van bio-producten groeit momenteel sterk, dit komt onder meer door een groeicijfer van 35 procent in één van de grote Braziliaanse supermarktketens.

Bron: Brasilnews

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven