Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WWOOF'ers actief op 92 bio-boerderijen in Oregon

Er werken momenteel WWOOF-vrijwilligers op 92 biologische bedrijven in Oregon, dit is een drievoud van zes jaar geleden. Sam Schlesinger en zijn kamergenoot Alex Steinberg zullen de komende paar maanden vrijwilligerswerk gaan doen. Zij zijn toegetreden tot de gelederen van WWOOF (Worldwide Opportunities on Organic Farms).

"Voorheen moesten we mensen nog wel eens afwijzen", zegt Teri White, mede-eigenaar van biologische boerderij Runnymede. Maar nu biologische voeding en de lokale voedselbewegingen in populariteit winnen, neemt ook het aantal WWOOF-boerderijen toe. Er zijn er nu meer dan 1500 in de Verenigde Staten.

WWOOF

'WWOOFing' is in de vroege jaren 70 begonnen in Engeland. Dit hield in dat telers en boeren vooral in het weekend hulp kregen. In die tijd stond de naam dan ook voor 'Working Weekends on Organic Farms'. Het werd gestart door een Londense secretaresse die het een mooie manier vond om mensen uit de stad van het platteland te laten genieten en te laten leren over de bio-landbouwbeweging. Een proefweekend in Sussex leidde al snel tot meer.

De beweging werd al snel omarmd door jonge avonturiers die op deze manier op een goedkope wijze konden reizen (kost en inwoning is inbegrepen). Het enige dat ze moesten betalen was hun vervoer naar de boerderij. WWOOF waarschuwt deelnemers er wel voor dat ze vooraf de stemmen en opmerkingen op de website www.wwoof.org moeten bekijken. "Je weet nooit precies waar je in zult belanden, maar voor het grootste deel is het heel goed", aldus White.

Bron: MailTribune
Publicatiedatum: