"Ökomonitoring-Report 2011: "Lokale biologische producten zijn beter"

Weinig illegale residuen aangetroffen in Duitse bio-AGF

Volgens de Duitse minister Alexander Bonde (Grüne in Baden-Württemberg) zou vier op de vijf consumenten meer bio-producten willen kopen als de producten uit de eigen regio komen. De Duitse telers kunnen echter niet aan de vraag voldoen. "Elk seizoen moeten wortelen, appelen en zelfs 80 procent van de bio-tomaten geïmporteerd worden", zei Bonde bij de lancering van het rapport Ökomonitoring-Report 2011.

Het vertrouwen dat consumenten hebben in lokale producten, is niet ongegrond. Zo blijkt uit het rapport dat in slechts 2 procent van het groente en fruit van Duitse bio-telers (115 monsters) illegale residuen van gewasbeschermingsmiddelen aangetroffen zijn. Met een percentage van 5,8 procent lag dit voor de geïmporteerde producten een stuk hoger. In 2011 scoorden vooral Italië (9,2 procent in 672 monsters), Egypte (9,1 procent in 44 monsters) en Griekenland (8,9 procent op 56 monsters) slecht. Frankrijk scoorde nog beter dan Duitsland, geen van de 92 monsters moesten afgewezen worden.

Bron: Stuttgarter-Zeitung

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.