Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Consument voelt dat Florentin uit liefde voor voeding ontstaan is"

Florentin komt met trioverpakking

Tholen – Florentin in Mijdrecht produceert salades, snacks en sauzen volgens authentieke Mediterraanse recepten. Populaire producten zijn falafel, hummus, Aïoli, tapenades, zongedroogde tomaten en Tzatziki. De producten worden inmiddels naar veel Europese landen gedistribueerd. "Vooral landen met een koloniaal verleden staan ervoor open. Zo is er veel vraag vanuit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk", licht Aya Mass-Forstner toe.


Florentin is heel klein begonnen, maar groeide al snel. "Benny Moshel was één van de eersten met een biologische variant van dit soort producten en ze werden vrijwel direct in het assortiment van diverse bio-groothandels opgenomen. Er is echt geen ander bedrijf dat zo'n compleet pakket levert als wij." Aya benadrukt dat het om unieke producten gaat, waarop Florentin heel goede feedback krijgt. "Florentin is uit liefde voor voeding ontstaan, en de consument voelt dat."


Nieuwe producten

Aya geeft aan dat er nog altijd veel ideeën voor nieuwe producten. Er komen ook wat nieuwe producten aan. Zo zal vóór het eind van dit jaar een trioverpakking met onder meer Aiolie en tapenades geïntroduceerd worden. "Er zitten meerdere smaken in één verpakking. Daardoor krijgen de mensen de kans om onze producten beter te ervaren." Ook ligt er een idee voor 'to go-producten' op de plank. "Steeds meer mensen zoeken naar snelle snacks, wij willen een gezond alternatief bieden."
 

Productie

Dertig procent van de productie vindt plaats in Israël. Daar worden de ruwe materialen voorbereid. Deze producten (onder meer aubergines en zongedroogde tomaten) worden vervolgens in de productielocatie in Mijdrecht verder verwerkt. Florentin heeft daar de beschikking over een relatief kleine productieruimte. "Daarom moeten we creatief zijn en hebben we er alles aan gedaan om de productie zo efficiënte mogelijk te maken."

In de Israëlische productielocatie zijn overigens mensen met een functiebeperking werkzaam, hetzelfde zal binnenkort ook in Mijdrecht het geval zijn. "We willen iets terugdoen voor de maatschappij en dit is daar een mooie manier voor."


Een voorraad Hummus Wasabi.

Voor meer informatie:

Aya Mass-Forstner
Florentin
Rendementsweg 4-I
3641 SK Mijdrecht
0297 255096
[email protected]
www.florentin-bio.com