Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Willen ons CO2-gehalte zo ver mogelijk beperken"

Bloemkooloogst van start bij BakkerBio

Tholen - Bij BakkerBio in Munnekezijl is de bloemkooloogst deze week van start gegaan. "Woensdag zijn we rustig aan begonnen en we gaan in ieder geval tot volgende week verder met oogsten. Het begin is er in ieder geval", vertelt biologische teler Jan-Willem Bakker, die op 20 hectare biologische bloemkool teelt. Hij geeft aan dat de oogst door het wat koude weer een week verlaat is. "Door de weersomstandigheden kan het zijn dat de rest van de oogst ook vooruitgeschoven moet worden."


Jan-Willem (rechts) en zijn vader Wridzer.

Jan-Willem is al van begin af aan aangesloten bij Naturelle, de biologische tak van The Greenery. Naturelle is exclusief leverancier van alle groenten en fruit van Bio+, daarom liggen de bloemkolen van de bio-teler veelal met dit label in de Nederlandse supermarkten. De teler is blij met de samenwerking met Naturelle. "Van begin af aan teel ik al voor Naturelle; de coöperatiegedachte spreekt ons aan en er werken mensen die ons product kennen en weten wat er speelt in de markt. Bio+ is op dit moment het snelst groeiende biologische merk in Nederland en ik ben er trots op dat ik daar via Naturelle aan kan bijdragen."



BakkerBio maakt ook onderdeel uit van het netwerk BoerenKlimaat. Zestien praktijkbedrijven werken daarin samen met Wageningen UR en Louis Bolk Instituut aan een klimaatneutrale bedrijfsvoering. "Wij zijn in 2004 gestopt met ploegen en werken met vaste rijpaden. Daarnaast gebruiken we extra veel groenbemesters. Op deze manier stimuleren we het bodemleven optimaal en minimaliseren we uitspoeling van mineralen. Dit alles doen we om onze CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken", besluit Jan-Willem.



Klik hier om meer te lezen over BakkerBio op de website van Natuurlijk Naturelle.