Casino gaat voor '100% origine France' in AGF
"Dit project is onderdeel van ons beleid om het aanbod te differentiëren en wij geven echt voorrang aan de Franse productie. Dit heeft twee jaar geduurd, wat met name het gevolg was van het feit dat er nog een gat zat tussen vraag en aanbod. De Franse telers konden niet genoeg bio-AGF telen om alle winkels te beleveren."
Nu is de retailer van plan om haar eigen merk Casino Bio (bestaande uit 300 producten in alle productcategorieën) de Franse biologische landbouw te ondersteunen door in eerste instantie voor producten van Franse afkomst te gaan. De consument kan deze producten herkennen aan het label '100% origine France'. Een initiatief dat gewaardeerd wordt door de telers en de consumenten en waardoor meer en meer aandacht komt voor het tonen van de oorsprong van de producten.
Het uit Frankrijk afkomstige biologische AGF-assortiment bestaat vooralsnog uit 34 producten van telers uit het zuidoosten en het zuidwesten van Frankrijk. Dit is afkomstig van de eerste samenwerkingen die aangegaan zijn met Franse telers. Als eerste zullen deze maand courgettes, aubergines, cherrytomaten en paprika's in de schappen te vinden zijn met het Casino Bio '100% origine France'-label. Later volgen nog onder meer kiwi's, appelen en wortelen.
Bron: Bioaddict
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-07 Agroberries verwerft aandelen in BerryWorld
- 2023-06-07 “Zweden en Marokko nieuwe afzetmarkten voor Xenia-peer”
- 2023-06-07 "Omstandigheden niet optimaal door koud voorjaar en minder natuurlijke bestuivers"
- 2023-06-07 Grote verliezen in Letse fruitteelt vanwege voorjaarsvorst
- 2023-06-07 "Wateroverlast treft biologische oogst in Italië"
- 2023-06-06 "Dat juist Marloe en Raymond de BD-aspergeteelt omarmd hebben, past goed bij hun eigenzinnige karakter"
- 2023-06-06 Boer Ayoub bezoekt bio-fruitteler Wil Sturkenboom
- 2023-06-06 VS: Verkoop biologische citrus daalt
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten