Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bioland blij met initiatief

Minister Aigner wil legalisatie GGO-besmetting in voedsel in EU voorkomen

De Duitse minister van Landbouw, Ilse Aigner, zet zich in voor het voortbestaan van de zogenaamde zero tolerance op EU-niveau. Ze wil voorkomen dat de regelgeving rondom het niet toelaten van GGO's afgezwakt wordt. Dat is namelijk het plan van de Europese Commissie. Bioland waardeert het initaitief van Aigner.

"Wij zijn blij met de inzet van mevrouw Aigner in deze existentiële kwestie", aldus Bioland-voorzitter Jan Plagge. "Het intrekken van de zero tolerance zou de deuren voor de biotech-industrie openzetten en de keuzes van de consument beperken. Dat willen de Duitse consumenten niet. We zijn daarom blij dat de minister de belangen van de consumenten vertegenwoordigt."

Het voorstel van de Europese Commissie zal in juli gepresenteerd worden. Het voorziet in de invoering van een toegestaan gehalte van 0,1 procent voor niet-toegelaten GGO's. Bioland heeft kritiek op deze mogelijke verzachting van de bestaande wetgeving. "Deze ondergrens toont niet aan wat de risico's van GGO's zijn", waarschuwt Plagge. "Zodra ze in omloop zijn, kan de verdere verspreiding niet voorkomen worden."

Bioland hoopt dat de minister haar woorden ook in daden om kan zetten. Om het doel te bereiken moeten ook andere EU-landen bereid zijn om de nultolerantie te handhaven. Alleen dan kan het project van de Europese Commissie gestopt worden.

Publicatiedatum: