In het weekend van 23 en 24 juni bent u 's middags van harte welkom op de biologische wijngaard 'de S-akker' in Dodewaard. Veel biologische bedrijven in Nederland zetten dan hun deuren open en nodigen u uit een kijkje te komen nemen.
De S-akker bestaat nu 10 jaar en produceert met 1200 wijnstokken nu zo'n 1500 flessen wijn per jaar. Rode, rosé en witte wijn, maar ook een stevig en zoete aperitiefwijn staat op het programma.
Tijdens de komende open dagen krijgt u een rondleiding door de wijngaard en wijnmakerij. Wijngaardeniers Teun Geluk (zaterdag, foto links) en Chris Maan (zondag, foto rechts) vertellen u graag hoe zij de wijnstokken verzorgen om begin oktober de beste druiven te kunnen oogsten om daar vervolgens een Betuwse wijn van eigen bodem van te maken.
Natuurlijk kunt u ook wijn proeven en genieten van een bourgondische sfeer.
U kunt zelfs een wijnstok adopteren voor uzelf of iemand anders. Neem gerust uw familie en vrienden mee voor een gezellig middagje uit.
Plaats: Welysestraat 19B te Dodewaard
Openingstijden: 13:00–17:00 uur.
Toegang: gratis
Voor meer informatie: Teun Geluk (0627 262711) of Chris Maan (0488 454286), www.s-akker.nl
Abonneren
Vacatures
Kom kijken en proeven bij de Betuwse wijnboer
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-22 Resistentie maakt het verschil tijdens de Discovery Field Days en Hydro Demo Days Enza Zaden
- 2023-09-21 Zelf bio-pompoenen oogsten in de Westbeemster: 23 september
- 2023-09-21 Vlaamse bio-boeren ontdekken technische nieuwigheden op vakbeurs in Frankrijk
- 2023-09-21 Fotoreportage bio-exposanten Gastvrij Rotterdam 2023
- 2023-09-20 23 september: Duurzame markt in Leeuwarder Foodhal
- 2023-09-20 Triodos Festival trekt meer dan 8.000 bezoekers
- 2023-09-19 Thema BioBorrel maandag 9 oktober is 'Glyfosaat: NEE'
- 2023-09-19 19 mei 2024: BD Feest van de Eeuw
- 2023-09-14 "Nodig politici uit op het erf"
- 2023-09-14 Ontdek de nieuwste trends en smaken op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2023: 2 en 3 oktober
- 2023-09-13 Erfbijeenkomst: Hoe ziet de toekomst van een agrarisch bedrijf eruit?
- 2023-09-13 Biologische sector bijeen in Augsburg
- 2023-09-13 Biodyneren in de nazomer
- 2023-09-12 Bezoek een kas in België als groep of vereniging
- 2023-09-12 Bio-boerderijen openen deuren tijdens Rotterdam de boer op!-dagen
- 2023-09-12 Fermenteren en eetbare wilde planten ontdekken
- 2023-09-08 Aardappelspektakel Potato Europe 2023 internationaler dan ooit
- 2023-09-08 "We kunnen best naar een ecologisch verantwoord eetpatroon"
- 2023-09-07 Jaarlijks Transitiecafé Consumptiegoederen: 18 september
- 2023-09-07 Meino Smit geeft lezing in bibliotheek Boxtel: 20 september