Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Behoefte aan nationale wetgeving"

Groeiende interesse in bio-landbouw in Marokko

De waardering voor biologische producten neemt toe in Marokko. Volgens het Marokkaanse persbureau MAP zijn veel consumenten echter nog sceptisch over het woord biologisch. Dit zou de ontwikkeling van de sector remmen.

"Er is behoefte aan een nationale wetgeving, die gestandaardiseerd is met de Europese en Amerikaanse regelgeving", stelt Thierry Givernaud, vertegenwoordiger van QC&I, een Duits bureau voor de certificering van bio-producten. "Het doel is om de termen 'bio' en 'biologisch' te beschermen en de marktontwikkeling zowel in binnen- als buitenland te bevorderen. Ook kunnen daarmee de certificeringskosten in het buitenland geminimaliseerd worden." Volgens Thierry liggen er in Marokko veel kansen voor biologische landbouw, gezien het feit dat de voorkeur voor bio-producten de komende twintig jaar alleen maar zal gaan toenemen.

De Marokkaanse overheid heeft zich reeds verbonden aan de sector, dit door een wetsontwerp inzake de biologische productie van landbouwproducten en vis op te stellen. Het doel is om de biologische productie te stimuleren en de sector duurzaam te ontwikkelen door onder meer een beter inkomen voor de boeren en telers te garanderen. Daarom richt het project zich op het milieu en de bescherming van de biodiversiteit. En het zal zorgen voor de kwaliteitsborging van bio-producten.

Bron: Green Med Journal

Publicatiedatum: