Netelvuur viert 10-jarig bestaan op 24 juni

Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan gooit Netelvuur op 24 juni haar deuren open. Dit van 11:00 tot 17:30 uur.

Netelvuur is op 3 april 2002 opgericht en is gevestigd in Oostwinkel (Zomergem). Het is als eerste in Vlaanderen gestart met de stoomdistillatie van aromatische planten tot essentiële oliën en hydrolaten. Netelvuur teelt en verwerkt aromatische en medicinale planten. Het ganse proces gebeurt biologisch (controle BE-BIO-02). Netelvuur heeft het totaal productieproces in handen: beginnend bij de aanplant, teelt en oogst van medicinale en aromatische planten, en eindigend bij een hoogwaardig chemisch gedefinieerde olie of hydrolaat.

Producten

Netelvuur heeft zowel het teelt- als het productieproces in handen waardoor het bedrijf garant staat voor een 100 procent zuiver product. Netelvuur legt zich toe op de selectie en de extractie (stoomdistillatie) van cultivars die in België biologisch geteeld kunnen worden en dit op een ecologische verantwoorde wijze. Het assortiment is derhalve beperkt tot een negental essentiële oliën die een weerspiegeling zijn van het kruidig potentieel van Vlaanderen.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 11:00 uur: '10 jaar Netelvuur – Verleden en Toekomst?' door Christel Van Vooren. Met demonstratie distillatie van roos en aansluitend aperitief (gratis - reserveren verplicht vóór 21 juni)
  • Vanaf 13:00 uur: 'Kruiden op de werkvloer' door Sybille Soetaert: rondleiding in de tuin met info over gebruik van kruiden bij stress, stijve spieren. Met aansluitend gelegenheid om een eigen product te maken.
  • Stand Imkersbond Aalter: demonstratie bijenkorf vlechten, bijenwas smelten en workshop zalf maken.
  • Thee uit de tuin: Oosterse muntthee en kruidencake
  • Stand Oxfam-wereldwinkel
  • Info nieuw cursusaanbod juli 2012-juni 2013
  • Voetverwenning door Carine Mosselmans van 'Via de voeten'

De Veldhoekstraat is deze dag verkeersvrij - Kom dus niet via het dorp, maar via de 'Zwepe' (intikken op GPS). Op deze manier is Netelvuur bereikbaar per auto.

Voor meer informatie: www.netelvuur.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven