Open dag Biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp

Kom lekker naar de boer op zaterdag 23 juni. Van 11:00-16:00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen op biologisch melkveebedrijf De Groene Griffioen aan de Lange Muiderweg 18a in Weesp. De boerderij is volop in ontwikkeling en hoopt dit najaar geheel zijn omgevormd tot een biologische educatie- en kaasboerderij.

De ontwikkelingsfase gaat samen met veel bouwwerkzaamheden. Een nieuwe vrijloopstal voor de koeien en kaasmakerij zijn al gebouwd en in gebruik. Op dit moment wordt nog een duurzame bedrijfswoning van onder andere hout, strobalen en leem gebouwd. Hierin komen een winkel en ontvangstruimte.

"Ondanks de bouwwerkzaamheden stellen wij onze deuren alvast open voor publiek om te laten zien wat we aan het opbouwen zijn en we doen mee met Lekker Naar de Boer. Speciaal voor de open dag organiseren wij verschillende activiteiten voor jong en oud: zuivel proeverij, kaas verkoop, kinderactiviteiten (onder andere boter schudden, schminken, knutselen, speurtocht), adopteer een koe, rondleidingen, live muziek van Tilo's Trio dat akoestische jazz speelt met Braziliaanse invloeden, koe schilderen, en (wol)spinnen. De koeien, kalfjes, stier en de kippen zijn natuurlijk ook te bewonderen", licht Wendela Griffioen-Bogerd toe.

Meer informatie over de open dag, de kaasverkoop, kaasworkshops en de educatie staat op onze website www.degroenegriffioen.nl.

Voor meer informatie: www.degroenegriffioen.nl en www.lekkernaardeboer.nl

Contactpersoon: Wendela Griffioen-Bogerd, 06 42164533, wendela@degroenegriffioen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven