Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU-leiders moeten nu leiderschap tonen op milieugebied

Op 11 juni 2012 hebben 27 EU-milieuministers hun reactie gegeven op het zevende 'Environmental Action Programme' (EAP). "We zijn blij dat de milieuministers zich inzetten voor het zevende 'Environmental Action Programma', het EAP kan namelijk als drijvende kracht dienen voor het Europees milieubeleid", reageert Marco Schlüter, directeur van de IFOAM EU Group. "Maar om ervoor te zorgen dat de EU een leidende positie in kan gaan nemen als het gaat om milieubeleid, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat we voldoen aan onze internationale verplichtingen. Om aan onze verbintenissen in het Rio+20-proces te voldoen moet dit besluit gevolgd worden door concrete actie. Het is tijd voor de lidstaten om milieu-ambities uit te spreken voor alle belangrijke beleidsterreinen. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan de ondersteuning van een echte vergroening van het gemeenschappelijk landbouwbeleid."
 
Antje Kölling van de IFOAM EU Group benadrukt dat de EAP ervoor kan zorgen dat verschillende beleidsinstrumenten samenwerken, in plaats van dat ze elkaar tegenwerken. Hiermee kunnen verschillende milieubeleidsdoelstellingen op een holistische manier samengaan. Voor de voedings- en landbouwsector betekent dit onder meer dat de bijdrage die biologische landbouw kan leveren aan het tegengaan van klimaatverandering serieus moet worden genomen door de beleidsmakers."
Publicatiedatum: