Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderzoekers CDC in de VS:

"Hoger risico op parasieten in biologisch vlees"

Uit een recent onderzoek is gebleken dat er meer kans is dat biologisch vlees de parasiet 'Toxoplasma gondii' bij zich draagt. Wetenschappers van 'Centers for Disease Control and Prevention' (CDC) zeggen dat de omgeving waar de biologisch kippen rond mogen scharrelen (open velden met gras, bodem en water) gemakkelijker besmet kunnen worden met besmette uitwerpselen van katten, ratten of wilde dieren.

Douglas Powell, een professor in de voedselveiligheid aan de Kansas State University vertelde MyHealtNewsDaily.com dat toxoplasmosis niet zo vaak als zou moeten wordt herkend.

"Mensen zijn niet zo vertrouwd met deze parasiet, dus denken dat er niet veel kan gebeuren", zegt hij. "Als gevolg daarvan is het uitgegroeid tot één van de vele 'verwaarloosde parasitaire ziekten'. Daar maakt het CDC zich zorgen over."

Volgens de website van het CDC wordt topoplasmosis gedragen door meer dan 60 miljoen mensen in de VS, of ongeveer 22,5 procent van de bevolking van 12 jaar en ouder. Dankzij het immuunsysteem vertoont slechts een klein percentage van deze mensen symptomen.

Bron: Huffington Post

Publicatiedatum: