Theatervoorstelling op biologische varkensboerderij Jofrahoeve

Twee dansers, een man en een vrouw, bewegen om een bankstel. Het witleren meubel staat op een verwilderd landje tussen het hoge gras. Af en toe ruikt het naar varkensmest. Het kan ook niet anders hier. De theatermakers van De Kwekerij hebben een biologische varkensboerderij uitgekozen als decor voor hun voorstelling 'De Boer op'. Drie avonden achtereen kan het publiek meedoen aan een wandeling over de Jofrahoeve bij Rosmalen. De tocht leidt langs een serie kleine voorstellingen: theater, dans en beeldende kunst... het zit er allemaal in.

Jofrahoeve

De Jofrahoeve moet een stadsboerderij worden waar mensen uit de buurt kunnen zien hoe varkens op biologische manier worden vetgemest. Het plan is dat er een restaurant bijkomt. Met al die ideeën vinden de eigenaren het juist leuk als er eens wat mensen over de vloer zijn.

Speciaal voor de voorstelling is er een pad gemaaid door het hoge struikgewas. Laarzen zijn waarschijnlijk wel een goed idee.

Paars-blauwe jurkjes

Het pad voert langs twee 'archeologen', op zoek naar sporen van het verleden. Een act van twee acteurs die een paar keer terugkomen.
Na een bijzonder dicht bosje heb je opeens uitzicht op twee danseressen. In paarsblauwe jurkjes dansen ze op een berg stenen, zo te zien overgebleven van een afgebroken stal. Ze moeten voorzichtig zijn. De berg is voor stevige schoenen al lastig, laat staan voor de fraaie pumps die de danseressen aan hebben.

Regisseur Joris van Midden is enthousiast over de Jofrahoeve. "Het is alsof je als kind weer buiten speelt, in het bos. Lekker hutten bouwen".
Donderdag, vrijdag en zaterdagavond is de voorstelling telkens twee keer te zien.

Bron: Omroep Gelderland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven