Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cubaanse bio-citrusopbrengst 22% hoger dan verwacht

Van de Cubaanse citrusplantage in Valle de Cubitas, in het noordelijke deel van de provincie Camaguey, is sinds januari al meer dan 4.900 ton aan vruchten geoogst. Een groot deel van de oogst is gebruikt voor de productie van geconcentreerde sappen om te exporteren.

Leidi Conde, vertegenwoordiger van 'Sola Citrus and Agriculture and Poultry Company', geeft aan dat de oogstopbrengst 22 procent hoger ligt dan verwacht. Ongeveer 3.380 ton is al naar het 'Ceballos industrial center' in Ciego de Avila vervoerd. Wanneer deze citrusvruchten verwerkt zijn, zal het eindproduct voorbereid worden voor de export naar Europa. En voor 1.500 ton van de biologische vruchten ontvingen de bio-telers een twee keer zo hoge prijs dan de conventionele citrustelers.

Valle de Cubitas is de enige regio in Cuba waar citrus volgens de biologische richtlijnen geteeld wordt. Er wordt in totaal op 225 hectare biologisch geteeld. De sinaasappelen en grapefruits die niet geƫxporteerd worden, komen terecht op de binnenlandse markt.
 
 
Publicatiedatum: