Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Op de bres voor zes keer Alpe d'Huez

De Halm steunt het Alpe d'Huez-avontuur van het Big Challenge-team. Op de website van De Halm staat een verslag van een gesprek met één van de deelnemers:

"Ik ben nooit een fanatiek fietser geweest. Tijdens de eerste spinningtraining in 2010 verloor ik gelijk een trapper", vertelt Michiel. "Maar omdat ik had toegezegd, ging ik ervoor." Vorig jaar zette hij in op vier beklimmingen van de Alpe d'Huez en het werden er vijf. Dit jaar gaat hij voor de zes. "Opgeven is geen optie", zegt hij, daarmee het motto van de actie nogmaals benadrukkend.Krankzinnig

We spreken Michiel en zijn vrouw Marijke bij hun thuis in Erp aan hun enorme eettafel, waaraan het overigens opvallend rustig is. En dat terwijl we er rond het middaguur met vier volwassenen en evenzoveel kinderen aanzitten. Loek, de jongste van de vijf kinderen van Michiel en Marijke Nooijen, zit weliswaar nog niet aan tafel, maar kraait lustig mee vanuit de box die tegen de tafel aanstaat.

"Je moet iets hebben waarvan de mensen denken dat het krankzinnig is", antwoordt Michiel op de vraag waarom die Franse berg zes keer op een dag moet worden opgefietst. Minstens zo krankzinnig is het bedrag van 6.000 euro – duizend per beklimming – dat hij dit jaar bij elkaar wil brengen. Toch heeft hij het al bijna bij elkaar. Wij denken dat zijn aanstekelijk enthousiasme daar debet aan is.

Moderne bedevaart

Alle deelnemers gaan trouwens zelf op zoek naar sponsoren. Dit leidt tot de meest ludieke acties. Uit een brainstormsessie tijdens een Big Challenge-bijeenkomst ontstond het idee voor een biggenrace. Een race gebaseerd op de caviarace van de Wiekentkwis lang geleden. Michiel voerde het idee uit en het bleek een succes. Vorig jaar tijdens een beurs in Venray haalde hij samen met enkele renners van Big Challenge in drie dagen 11.000 euro op. Michiel vertelt het en het plezier straalt opnieuw van zijn gezicht.

Marijke noemt het jaarlijkse gebeuren op de Alpe d'Huez een moderne bedevaart. Michiel licht deze woorden van zijn vrouw toe: “Het gros van de Big Challenge-rijders slapen in een hotel op de berg. Al heel vroeg in de ochtend rijden zij gezamenlijk naar beneden. Langs de hele route branden dan kaarsen ter nagedachtenis van mensen die overleden zijn door kanker, veelal familie, vrienden of bekenden van de deelnemers." Het wordt even stil aan de keukentafel.

Positieve energie

Alles wat Marijke en Michiel ondernemen doen ze met een overrompelende gedrevenheid. Samen zetten ze zich momenteel in om een nieuwe varkenshouderij te starten volgens een duurzaam concept. Sowieso willen ze het enigszins negatieve beeld dat in de media van de veehouderij bestaat ombuigen naar een meer positief beeld. Een drijfveer die overigens ook onderdeel is van de missie van stichting Big Challenge.

De Halm steunt het fietsavontuur van het Big-Challenge team met een greep uit hun ontbijtmuesli's. Het geld dat dit oplevert gaat evenals al het andere geld dat wordt opgehaald voor de volle 100% naar het KWF Alpe d'HuZes fonds. Niets blijft aan de strijkstok hangen. In totaal hopen in totaal 7.500 wielrenners dit jaar 30 miljoen bijeen te brengen. Of, om het in de stijl van Big Challenge te zeggen: Iedere euro is een Hermannetje in de strijd tegen kanker.

Waarom Peter die alp opfietst

De actie Alpe d'Huzes is zeer professioneel van opzet. De organisatie heeft sponsoren tot een peulenschil gemaakt: met een paar muisklikken kan iedereen bijdragen in de strijd tegen kanker. Zo sponsorde De Halm ook plaatsgenoot Peter van Grunsven. Peter stuurde ons op zijn beurt een mooie brief waarin hij zijn motivatie toelicht. Hij heeft zich voorgenomen op 7 juni de Alpe d'Huez vier keer te beklimmen.

"Ik heb in mijn hele leven de wind mee gehad, nooit ernstig ziek geweest, en het zelfde geldt voor mijn gezinnetje", schrijft Peter. Na jarenlang trouw doneren aan diverse goede doelen, vond hij de tijd rijp zich eens actief in te zetten voor een goed doel. Daarom zei hij meteen ja, toen hem zo’n twee jaar geleden werd gevraagd deel te nemen aan de Alpe d'HuZes. Peter: "Dat dit gecombineerd werd met een hobby van mij, fietsen, was een mooie bijkomstigheid."

"Jezelf inzetten voor een goed doel, geeft een goed gevoel", geeft Peter toe, en slaat daarmee de spijker op z'n kop. "Zeker als je beseft dat met het opgehaalde geld een substantieel deel van het volledig jaarbudget van KWF kankerfonds wordt binnengebracht."

Het team waarin Peter fietst heeft dit jaar een speciale 'skippykoe' laten maken. Deze zullen ze verkopen en ook die opbrengst gaat naar KWF kankerbestrijding. "We weten nog niet precies wat deze koeien zullen opbrengen, maar ik verwacht ook hiervan een mooie bijdrage." We wensen Peter veel succes 7 juni aanstaande op die Franse alp. Bij De Halm hebben we al een paar Skippykoe's besteld, daar gaan we binnenkort een leuke actie mee doen.

Voor meer informatie: www.dehalm.nl en over de Alpe d'HuZes.
Publicatiedatum: