Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frans bio-areaal zal grens van 1 miljoen overschrijden in 2012

Uit de laatste cijfers van l'Agence Bio blijkt dat de grens van één miljoen hectare biologisch landbouwareaal dit jaar overschreden wordt. Eind 2011 telde Frankrijk 23.135 biologische bedrijven, twaalf procent meer dan in 2010. En 4,5 procent van de Franse bedrijven teelde eind 2011 biologisch op in totaal 975.141 hectare.

Na het recordjaar 2010 is de biologische oppervlakte in 2011 met nog eens 130.000 hectare toegenomen. Dit betekent een stijging van 15,3 procent. En dankzij 811 nieuwe biologische producenten is de grens van 1.000.000 hectare overschreden.

"Het bereiken van deze symbolische grens bevestigt de dubbelcijferige groei die de bio-branche doormaakt sinds 2010", reageert Elizabeth Mercier van l'Agence Bio.

Het doel van een bio-landbouwaandeel van 6 procent zal echter niet bereikt worden. Met een aandeel van iets meer dan 3,5 procent blijft het huidige aandeel daar nog ver van verwijderd.

Sommige producties zijn verder dan andere producties. Het aandeel van bio-fruit vertegenwoordigt bijvoorbeeld bijna 12 procent van de oppervlakte in deze sector, peulvruchten zelfs 25 procent en wijnstokken meer dan 7 procent. Dit in tegenstelling tot het bio-aandeel van 1,61 procent van het granenareaal.

Bron: Pleinchamp

Publicatiedatum: