
Abonneren
Vacatures
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
Top 5 - gisteren
- "Ik kijk nu volledig anders tegen een zak sesamzaad aan"
- "Met drie-eenheid soda, groene zeep en schoonmaakazijn kan je alle schoonmaakklussen aan"
- "Meer wederzijds begrip Tweede Kamerleden in voedseldebat na filmvertoning"
- Omschakeling van biologisch legpluimvee naar scharrel of vrije uitloop moet gemeld worden bij Skal en COKZ
- Definitieve uitslag waterschapsverkiezingen bekend
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Iedereen Lekker naar de Boer
Biologische boeren en tuinders melden zich elk jaar in grote getalen aan voor de open dagen. Ze hechten veel waarde aan het contact met de consument en zijn benieuwd hoe hun biologisch kazen, appelen of wortels in de smaak vallen. Ook zijn ze trots op hun uitgekiende manier van werken; daar vertellen ze graag over aan nieuwsgierige bezoekers. Heel begrijpelijk, als je behalve melkvee ook nesten met grutto's op je land hebt. Of op een andere manier winst boekt voor de natuur.
Andersom is het voor een bezoeker van Lekker naar de Boer vaak een onvergetelijke ervaring als je van de boer of boerin zelf gehoord hebt waarom hij of zij voor de biologische aanpak heeft gekozen. Of als je gezien hebt hoe tevreden die varkens of kippen zijn met hun buitenuitloop. Lekker naar de Boer is beslist méér dan een leuk dagje platteland; het is een mooie gelegenheid om te ervaren wat biologisch nou eigenlijk inhoudt.
Bij veel deelnemende boerderijen zijn er bijenactiviteiten, omdat 2012 het Jaar van de Bij is. Er zijn imkers die voorlichting geven over de bloemetjes en de bijtjes, je kunt leren hoe je een bijenhotel maakt en er zijn kinderactiviteiten.
Maar waar moet je beginnen als er 200 boerderijen meedoen? Om de keuze wat makkelijker te maken zet de organisaties enkele bedrijven 'in de schijnwerpers', omdat ze uitblinken, extra duurzaam werken of gewoon ongelofelijk lekkere producten maken. De uitverkorenen zijn: Landgoud in Kloosterburen (Groningen), Zonnehoeve in Zeewolde (Flevoland), de Reestlandhoeve in Balkbrug (Overijssel), Blijendijk in Vught (Noord-Brabant) en Buitenverwachting in Hoogmade (Zuid-Holland). Op de website www.lekkernaardeboer.nl en in magazine Smaakmakend vind je leuke informatie over deze bedrijven. Voor iedereen die van plan is om op de fiets naar de biologische boer te gaan: in het zomernummer van Smaakmakend staat óók een lekkere picknick voor onderweg.
Kortom: ga allemaal Lekker naar de Boer op 23 en 24 juni. Op www.lekkernaardeboer.nl kun je opzoeken wat er in de buurt te beleven en te proeven is.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-27 BioXpo: 24 en 25 maart 2024 op nieuwe locatie in Brussel
- 2023-03-23 GMO: een ramp voor bio?!
- 2023-03-22 Aart-Jan Knauff een van de sprekers tijdens Foodretail Meets Foodservice Congres
- 2023-03-21 Registratie voor deelnemers Organic Produce Summit 2023 geopend
- 2023-03-20 Gespreksavond over duurzaam voedsel met bio-boer Henk Klompe: 29 maart in Dronten
- 2023-03-20 Symposium 'Mooi Hogeland!? – samen werken aan herstel van biodiversiteit': 15 april
- 2023-03-17 Fotoreportage: Consumentengedrag onder de loep tijdens BioAcademy Kennis & Inspiratiedag 2023
- 2023-03-16 Fine Food Festival brengt ruim 40 leveranciers samen
- 2023-03-15 Webinar Aptean & Rabobank, 22 maart
- 2023-03-15 AGF Trendcafé op 21 maart op winkelbezoek in Venlo en Düsseldorf
- 2023-03-14 Wethouder steekt handen uit de mouwen op biologische schapenboerderij
- 2023-03-09 BioAcademy Kennis & Inspiratiedag op 16 maart in Driebergen
- 2023-03-09 Dit zijn de winnaars van de Best New Product Awards Biofach en Vivaness 2023
- 2023-03-08 Horecabeurs Goes weer goed op de kaart in 2023
- 2023-03-08 Biologische kasgroententelers doen mee aan Kom in de Kas 2023
- 2023-03-07 Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond? - vanavond derde debat in Haarlem
- 2023-03-07 Geslaagd seminar over biologische uien
- 2023-03-07 Mee naar Hong Kong, Anaheim of Madrid? Uiterste inschrijfdata vakbeurzen komt dichtbij
- 2023-03-03 Leerlingen presenteren duurzaamheidsadviezen op DID-IT-boerderij
- 2023-03-02 3 maart: Studiedag vrije veredeling versus F1-hybride en CRISPR-Cas