Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iedereen Lekker naar de Boer

Om naar uit te kijken: op zaterdag 23 en zondag 24 juni houden de biologische boeren en tuinders van Nederland open huis. Of eigenlijk: open erf. De open dagen worden dit jaar alweer voor de vijftiende keer georganiseerd. Naar verwachting komen er honderdduizend bezoekers op af.

Biologische boeren en tuinders melden zich elk jaar in grote getalen aan voor de open dagen. Ze hechten veel waarde aan het contact met de consument en zijn benieuwd hoe hun biologisch kazen, appelen of wortels in de smaak vallen. Ook zijn ze trots op hun uitgekiende manier van werken; daar vertellen ze graag over aan nieuwsgierige bezoekers. Heel begrijpelijk, als je behalve melkvee ook nesten met grutto's op je land hebt. Of op een andere manier winst boekt voor de natuur.

Andersom is het voor een bezoeker van Lekker naar de Boer vaak een onvergetelijke ervaring als je van de boer of boerin zelf gehoord hebt waarom hij of zij voor de biologische aanpak heeft gekozen. Of als je gezien hebt hoe tevreden die varkens of kippen zijn met hun buitenuitloop. Lekker naar de Boer is beslist méér dan een leuk dagje platteland; het is een mooie gelegenheid om te ervaren wat biologisch nou eigenlijk inhoudt.Bij veel deelnemende boerderijen zijn er bijenactiviteiten, omdat 2012 het Jaar van de Bij is. Er zijn imkers die voorlichting geven over de bloemetjes en de bijtjes, je kunt leren hoe je een bijenhotel maakt en er zijn kinderactiviteiten.

Maar waar moet je beginnen als er 200 boerderijen meedoen? Om de keuze wat makkelijker te maken zet de organisaties enkele bedrijven 'in de schijnwerpers', omdat ze uitblinken, extra duurzaam werken of gewoon ongelofelijk lekkere producten maken. De uitverkorenen zijn: Landgoud in Kloosterburen (Groningen), Zonnehoeve in Zeewolde (Flevoland), de Reestlandhoeve in Balkbrug (Overijssel), Blijendijk in Vught (Noord-Brabant) en Buitenverwachting in Hoogmade (Zuid-Holland). Op de website www.lekkernaardeboer.nl en in magazine Smaakmakend vind je leuke informatie over deze bedrijven. Voor iedereen die van plan is om op de fiets naar de biologische boer te gaan: in het zomernummer van Smaakmakend staat óók een lekkere picknick voor onderweg.

Kortom: ga allemaal Lekker naar de Boer op 23 en 24 juni. Op www.lekkernaardeboer.nl kun je opzoeken wat er in de buurt te beleven en te proeven is.
Publicatiedatum: